Duurzaamheid Hillegom 2018-2022

Met de slogan ‘Heerlijk Hillegom, duurzame (proef)tuin van Holland’ is het Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid Hillegom 2018-2022 gepresenteerd. Hillegom wil uiterlijk in 2030 een energieneutrale gemeente zijn. Energieneutraal wil zeggen dat alle energie die in de gemeente wordt verbruikt lokaal wordt opgewekt.

Wethouder Karin Hoekstra richt zich bij de uitvoering van de duurzaamheidsnota op vier groepen: inwoners, bedrijven (met bijzondere aandacht voor de bloembollensector) verenigingen/instellingen en de gemeentelijke organisatie zelf. Initiatieven van particulieren en bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden ondersteund en de gemeente geeft zelf het goede voorbeeld.

Meedoen?

Inwoners die hun huis willen verduurzamen door de aanschaf van zonnepanelen, extra isolatie of een warmtepomp (ter vervanging van de gasgestookte cv) kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen. Hillegom heeft een half miljoen euro uitgetrokken voor de duurzaamheidsleningen. Daarnaast is er 200.000 euro per jaar beschikbaar voor andere duurzame initiatieven. 

Lees meer over de duurzaamheidslening.

Ga naar het begin