Tijdelijk (verruimd) terras

De coronapandemie vraagt veel van ondernemers en inwoners. Vanwege landelijke maatregelen moesten ook horecaondernemers in Hillegom hun deuren sinds 14 oktober van vorig jaar gesloten houden. De bedrijfsvoering van de bedrijven staat dan ook onder grote druk. Als er weer ruimte komt wil het gemeentebestuur de horeca weer tegemoetkomen met tijdelijke (verruimde) terrassen. Er worden wel voorwaarden gesteld en het belang van omwonenden wordt meegewogen.

Op 2 februari heeft de gemeente op de gemeentelijke website de beleidsregel gepubliceerd met betrekking tot de tijdelijk (verruimde) terrassen. Daarin is beschreven onder welke voorwaarden afwijkingen van geldende wet- en regelgeving in beginsel tijdelijk worden toegestaan.

Op dit moment is het echter landelijk niet toegestaan om een terras te exploiteren. Deze regeling brengt daar uiteraard geen wijziging in. Het exploiteren van een terras is op dit moment verboden.

U kunt echter nu al wel uw voornemen aan ons doorgeven om een tijdelijk (verruimd) terras te exploiteren zodra dit weer is toegestaan. Dit kan oponthoud voorkomen op het moment dat u weer een terras mag exploiteren.

Voordat u uw voornemen aan ons doorgeeft, adviseren wij u om de beleidsregel door te nemen. De beleidsregel is namelijk geactualiseerd. De beleidsregel kunt u hier raadplegen.

Verder adviseren wij u om de gemeentelijke publicaties met enige regelmaat te raadplegen. De gemeente is op dit moment namelijk een verordening aan het voorbereiden met betrekking tot de tijdelijk (verruimde) terrassen. Deze verordening kan mogelijk gevolgen voor u hebben.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u overleggen wat er mogelijk is voor uw specifieke situatie? Neem dan contact op met Marit Heij (Contactfunctionaris Bedrijven) om hierover in gesprek te gaan via het nummer 14-0252 of stuur een mail marit.heij@hltsamen.nl.

Ga naar het begin