Ga naar de inhoud

Afval, restafval

Op deze pagina


•    Er zijn 2 manieren om uw restafval af te voeren: in minicontainer (laagbouwwoningen) of ondergrondse verzamelcontainer (bij appartement of flat)
•    Restafval wordt eens per 4 weken opgehaald bij laagbouw
•    Zet uw minicontainer op de ophaaldag bij de verzamelplaats (tussen 5:30 en 7:30 uur)
•    Ophaaldagen afval: zie Afvalkalender
•    Rolcontainer aanvragen, omruilen of inleveren

 

 

Afvalkalender

  • De Meerlanden heeft voor de gemeente Hillegom een persoonlijke, digitale afvalkalender. Onder ' Meer informatie' vindt u een link naar de afvalkalender
  • U kunt ook de app voor iOS of Android downloaden voor uw tablet of smartphone. Als u uw postcode invult, ziet u precies wanneer welk vuil in uw straat wordt opgehaald. U kunt zien wanneer de volgende keer is wanneer uw vuil wordt opgehaald. Het is ook mogelijk om het jaaroverzicht te bekijken


Rolcontainer niet geleegd?

Neem dan contact op met Meerlanden Publieksinformatie via 0297- 381 717 of per mail: pi@meerlanden.nl

 

Wanneer zet ik mijn afval buiten?

Zorg dat op de ophaaldag de rolcontainer voor 7.30 uur buiten staat. U zet de rolcontainer aan de weg met de wielen naar de straat. Doe al uw afval in de rolcontainer: losse zakken worden niet meegenomen. Zorg wel dat de deksel nog dicht kan.

Rolcontainer aanvragen, omruilen of inleveren

Rolcontainers horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de container achterlaten. Op uw nieuwe adres staan de containers die horen bij de woning.


Nieuwe rolcontainer aanvragen

Is uw rolcontainer vermist of gestolen of staat er geen rolcontainer op uw nieuwe adres? Bij verlies, diefstal of storingen kunt u contact opnemen met Meerlanden. Het telefoonnummer van Meerlanden Publieksinformatie is: 0297- 381 717. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur. Mailen kan ook, via: pi@meerlanden.nl. 

Ga naar het begin