Collectevergunning

  • Wilt u geld of goederen inzamelen voor het goede doel, dan wel in het openbaar leden of donateurs werven? Dan heeft u een vergunning van de gemeente nodig, tenzij er sprake is van een inzameling in besloten kring.
  • Wilt u geld of goederen inzamelen voor het goede doel, dan wel in het openbaar leden of donateurs werven? Dan heeft u een vergunning van de gemeente nodig, tenzij er sprake is van een inzameling in besloten kring.

 

Informatie collecterooster CBF

Via de groene knop vindt u het landelijk collecterooster. Op dit rooster staan de periodes en de instanties waarvoor vergunning is afgegeven. Hierop ziet u ook ‘vrije periodes’, staan. Deze worden door ons niet op het rooster ingevuld. Wilt u weten of er deze week een collecte wordt gehouden, kijk dan op de gemeentepagina van De Hillegommer en op onze website onder ‘Gemeenteberichten’.

Kosten

Kosten collecte- of inzamelvergunning € 23,00

Werkwijze

Vraag de vergunning aan bij de gemeente via de groene knop 'online regelen'.

Heeft u geld ingezameld? Dan moet u dat melden op de website van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving).

Plaatselijke instelling

Wilt u als plaatselijke instelling een inzamelingsactie organiseren? Dan kunt u een vergunning krijgen in de vrije periodes. Deze staan in het collecterooster op de website van het CBF.

Ga naar het begin