Ligplaats

Wilt u uw boot aanleggen in openbaar gemeentewater in de gemeente Hillegom? Dan betaalt u havengeld. Dit doet u via de knop 'Online regelen'. Hiervoor heeft u uw DigiD inloggegevens nodig.

Kosten voor een ligplaats

Bekijk hier de kosten voor een ligplaats (havengeld). Deze staan in de Verordening precariobelasting 2019. Gemeente Hillegom is aangesloten bij Cocensus, zij voert de belastingtaken uit voor de gemeente. Meer informatie: Precariobelasting (website Cocensus).

Algemene informatie

Het is niet mogelijk om een eigen vaste aanlegplaats (vergunning) in Hillegom te krijgen.

Het is wel mogelijk uw boot aan te leggen op een vrije ligplaats in openbaar gemeentewater. Dit betekent dat wanneer u deze plek verlaat, deze plek weer vrijkomt voor iemand anders.

Betaling van havengeld voor een periode van een week/maand/jaar betekent niet dat u hierdoor recht heeft op een eigen vaste ligplaats. Hier geldt ook weer dat wanneer u deze plek verlaat, deze weer ingenomen kan worden door iemand anders.

U kunt bij terugkomst wel een andere vrije ligplaats innemen. Wanneer er geen vrije ligplaats meer is, dan kunt u niet in de gemeente Hillegom uw boot aanleggen.

Werkwijze

  • Vul uw gegevens in via de groene knop 'online regelen'.
  • Hiervoor heeft u uw DigiD inloggegevens nodig.
Ga naar het begin