Ga naar de inhoud

Rioolaansluiting

De gemeente is verantwoordelijk voor het inzamelen en afvoeren van afval- en hemelwater in Hillegom. Woningen of andere gebouwen in Hillegom moeten daarom een rioolaansluiting hebben. Deze rioolaansluitingen worden op gemeentegrond aangesloten op het gemeentelijk hoofdriool. Ook de aansluiting van uw erfgrens tot aan het riool wordt door de gemeente gemaakt. De aansluiting vanuit uw woning tot de erfgrens moet u als eigenaar zelf aanvragen.

Aanvragen

Een rioolaansluiting vraagt u schriftelijk aan. Dit doet u door het formulier aanvraag rioolaansluiting in te vullen en te versturen.

Als niet aan uw verzoek kan worden voldaan, ontvangt u binnen 6 weken hierover schriftelijk bericht. De gemeente bekijkt uw aanvraag en bepaalt samen met u waar de aansluiting wordt gemaakt. U ontvangt een bevestiging en een voorschotrekening. De gemeente laat de aansluiting uitvoeren nadat het voorschot is overgemaakt. Na de uitvoering wordt een verrekening gemaakt aan de hand van de werkelijke kosten met aftrek van het voorschotbedrag.

Prijs

De kosten van de aansluiting zijn voor uw rekening. De kosten zijn gebaseerd op werkelijk gemaakte kosten. 

Informatie

Wilt u weten waar u de aansluiting op het gemeenteriool kunt vinden? Neem dan contact op met de gemeente. U kunt bellen naar 14 0252 of mailen naar info@hillegom.nl.

Formulier

Downloads
TitelTypeGrootteDownload
aanleg riolering PDF9.7 MBformulier aanleg riolering
Ga terug naar boven