Ga naar de inhoud

Aanbesteding leerlingenvervoer

Geplaatst op dinsdag 05 september 2017
logo Hillegom

Met ingang van dit schooljaar rijdt Willemsen de Koning voor 6 gemeenten (Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijkerhout, Noordwijk en Katwijk). Vanaf het begin van het schooljaar hebben deze gemeenten een gezamenlijk contract voor het leerlingenvervoer.

Eerder dit jaar heeft er een aanbestedingsprocedure plaatsgevonden voor het leerlingenvervoer. Stichting RIJK verzorgt voor de gemeenten de stukken voor de aanbesteding op de website Tenderned. Deze stukken gebruiken de vervoerbedrijven om mee te kunnen doen aan de aanbesteding. Tijdens de aanbestedingsperiode (van 21 maart tot eind augustus 2017) heeft in een bijlage van een document een lijst met postcodes en huisnummers van leerlingen en locatiegegevens van scholen op de website Tenderned gestaan. Dit is een gespecialiseerde website. Deze documenten worden gewoonlijk alleen door vervoerders bekeken.

Bescherming van persoonsgegevens

Een journalist van RTL heeft hierover Stichting Rijk benaderd omdat dit mogelijk privacygevoelige informatie is. De combinatie van de gegevens die tijdelijk online zijn geweest, geeft een zeer kleine kans op nadelige gevolgen voor de bescherming van persoonsgegevens. Op Tenderned zijn geen namen, geboortedata, burgerservicenummers of zorgindicaties van de betrokkenen opgenomen. Vandaag zijn de ouders per mail geïnformeerd. Bij de gemeenten wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn om dit in de toekomst te voorkomen.

Vragen?

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan contact op met een van onze medewerkers van leerlingenvervoer via telefoonnummer 14 0252.

Ga terug naar boven