Ga naar de inhoud

AED bij gemeentehuis in buitenkast

Geplaatst op woensdag 01 november 2017
Een buitenkast voor een AED.

Sinds vorige week hangt de AED van het gemeentehuis in een buitenkast. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Door de kast buiten te hangen is de AED ook buiten kantoortijden beschikbaar voor hulpverleners.

HartveiligWonen

De gemeente Hillegom neemt deel aan HartveiligWonen. Dit is een vorm van burgerhulpverlening bij een reanimatiemelding, om de minuten voordat een ambulance ter plaatse is te overbruggen en de reanimatie vast op te starten. 

Vrijwilligers én AED’s

Voor het goed functioneren van deze manier van burgerhulpverlening zijn vrijwilligers en beschikbare AED’s hard nodig. Na een melding van een hartstilstand worden vrijwilligers opgeroepen om rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan en worden er andere vrijwilligers opgeroepen om eerst een AED op te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan.

Enthousiaste werkgroep

Met begeleiding van HartveiligWonen is er een enthousiaste werkgroep van inwoners aan de slag gegaan om plaatsgenoten te motiveren zich op te geven als reanimatiehulpverlener, om te inventariseren waar er in onze gemeente AED’s zijn en te vragen of particulieren, instellingen en bedrijven bereid zijn deze AED’s in buitenkasten beschikbaar te stellen. 

De AED’s worden aangemeld bij HartveiligWonen en zijn daarmee 24/7 beschikbaar voor hulpverlening in onze gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van HartveiligWonen

Ga terug naar boven