Ga naar de inhoud

Uitreiking Hillegomse Hangkous aan vrijwilliger, mantelzorger en kanjer van 2017

Geplaatst op woensdag 03 januari 2018
De winnaars van Hillegomse Hangkous

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari reikte burgemeester Arie van Erk de prijs uit aan de stralende vrijwilliger, kanjer en mantelzorger van het jaar 2017: Maarten Meulblok, Sanne Jansen en Trudy Buckens.

Steunpilaren

Burgemeester Arie van Erk: "Met deze prijs willen wij onderstrepen hoe belangrijk het vrijwilligerswerk en mantelzorgwerk voor de Hillegomse gemeenschap is. De mensen die dit doen zijn de steunpilaren van onze samenleving.Wij willen hen hiermee extra aandacht geven in het zonnetje zetten en bedanken voor hun enorme inzet. En dan bedoelen we niet alleen de genomineerden, maar alle vrijwilligers en mantelzorgers!"

Vrijwilliger 2017

Vrijwilliger van het jaar 2017 is geworden de heer M. Meulblok. Maarten Meulblok is al 30 jaar actief als vrijwilliger bij de Hillegomse muziekschool en staat altijd voor hen klaar. Bijna alle taken die je kunt verzinnen, heeft hij gedaan, van voorzitter 17 jaar tot Pr-medewerker, klusser en redacteur van de muziekschoolkrant. Hij stimuleert en enthousiasmeert de andere vrijwilligers.

Mantelzorger 2017

Mantelzorger van het jaar 2017 is geworden mevrouw G.A. Buckens-Assendelft. Trudy Buckens zorgt al 5 jaar dag en nacht voor haar partner. Daarnaast zorgt zij voor haar ouders en is zij vrijwilliger bij het ’t Eiland waar zij kookt voor senioren. Eigenlijk staat ze voor iedereen klaar en heeft ze oog voor iedereen die extra aandacht nodig heeft. Dit alles combineert zij met een 4-daagse werkweek. Zij is altijd vrolijk en nooit chagrijnig. Zij is een mantelzorger waar Hillegom trots op is!

Kanjer 2017

Kanjer van het jaar 2017 is geworden Sanne Jansen. Sanne levert door haar inzet, enthousiasme, vrolijkheid een positieve bijdrage aan de Hillegomse samenleving. Zij vervult een voorbeeldfunctie op twee belangrijke plekken voor de Hillegomse jeugd bij Scoutinggroep Tjarda Hillegom en de Stichting Hillegomse Huttenbouw. Met veel plezier en passie pakt ze alles aan. Van iets organiseren tot iets regelen, niks is haar te gek. Zij is een vrijwilliger die elke vereniging graag zou hebben. Een echte kanjer!   

Jury

Uit alle inzendingen zijn 3 mantelzorgers, 3 vrijwilligers en 3 kanjers genomineerd door de jury, die bestaat uit: Chel van der Kaaden (huisarts), Annechien Snuif(wethouder), Fred van Trigt (wethouder) Dionne Engel (genomineerde vrijwilliger van het jaar 2016) en Raya Yousif (Rotary Hillegom Lisse).

Ga terug naar boven