Ga naar de inhoud

Wilt u ook zo lang mogelijk thuis blijven wonen als u ouder wordt?

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2018

Er zijn veel woningaanpassingen die het mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen. Ook als u op leeftijd bent en misschien niet meer zo gezond. Er gaat niets boven uw eigen, veilige en vertrouwde huis. Mensen willen daar het liefst zo lang mogelijk blijven.

Tips en adviezen

Deze maand kwam het ledenmagazine ‘Thuis’ van Marente weer uit. Daarin staat een illustratie van  een huis met 30 mogelijke aanpassingen/adviezen. Dit huis is ook te zien op www.langer-comfortabel-thuis.nl met meer informatie per aanpassing. Daarnaast wordt een folder verspreid via onder meer welzijnsorganisaties, de gemeentehuizen en bibliotheken in Hillegom, Lisse en Teylingen. Tot slot verschijnen er korte artikelen in de gemeenteberichten en kijk ook op de Facebookpagina’s van de gemeente.

Meer informatie over woningaanpassingen

Wie in Hillegom woont kan voor meer informatie over woningaanpassingen terecht bij Welzijnskompas.

Maak uw huis toekomstbestendig

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn deze campagne gestart om informatie te geven hoe de inwoners zo lang mogelijk en comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Met deze campagne willen de gemeenten hun inwoners daar bewust maken van maken.

Daarnaast is het zo dat ook de overheid vindt dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen, zo nodig met hulp van naasten. Er is veel mogelijk en hoe eerder je je huis toekomstbestendig maakt, hoe beter je bent voorbereid. De campagne laat dertig mogelijke aanpassingen zien en licht er een aantal uit. 

Ga terug naar boven