Ga naar de inhoud

Herinrichting Jozefpark start met participatietraject: Jozefkerk blijft behouden

Geplaatst op vrijdag 09 maart 2018

Het College van B&W besloten om een participatietraject voor de herinrichting van het Jozefpark te starten op basis van drie voorstellen die de gemeente samen met ontwikkelaar Renward heeft uitgewerkt.

In alle voorstellen blijft de Jozefkerk behouden. Een lang gekoesterde wens van vele inwoners van Hillegom.

Wethouder Verheijen: “Ik ben blij dat het Hillegoms dorpsgezicht blijft bestaan. Op deze manier blijft de zuidelijke entree van het centrum intact”.

Het participatietraject start als er een Bisschoppelijke Machtiging ligt voor de verkoop van de parochiegebouwen aan ontwikkelaar Renward. Het proces tot het verkrijgen van deze noodzakelijke machtiging bevindt zich in een afrondend stadium.

Ruimte voor groen, parkeren en wonen

De herinrichting van het Jozefpark is onderdeel van de centrumplannen van Hillegom. Met de ontwikkelaar zijn drie varianten voor de herinrichting uitgewerkt. De thema's hierin zijn groen, parkeren en wonen (sloop en nieuwbouw). Bekijk de drie varianten op de pagina Jozefpark.

Voor de herinrichting van het park en het ontwerpen van het vastgoed start een participatietraject. Tijdens dit traject krijgen de omgeving en alle betrokkenen de drie varianten voorgelegd. Zij kunnen aangeven naar welke variant hun voorkeur uitgaat.

In een later stadium kunnen zij meedenken over de verdere invulling van het gebied. Binnen welke kaders en op welke onderdelen de omgeving exact kan meedenken; daar vindt overleg over plaats tussen de ontwikkelaar en de gemeente. 

Ga terug naar boven