Ga naar de inhoud

Hillegomse jongeren denken mee met gemeente

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018

Je stem laten horen door een paar keer per jaar een korte digitale vragenlijst in te vullen, daar voelt een groep jongeren wel voor. Dat lieten zij weten via een digitale enquête die alle jongeren van 12 t/m 18 jaar eind januari voorgelegd kregen. Een andere uitkomst was dat zij onderwerpen als verkeersveiligheid, een schone leefomgeving en onderwijs heel belangrijk vinden.

Jongeren meer betrekken

De gemeente Hillegom wil jongeren meer betrekken bij de dingen die zij doet. Daarom vroeg de gemeente aan hen of en hoe zij dat willen en wat ze belangrijk vinden. Van de ruim 3000 jongeren reageerde zo’n 6,5%. Voor deze doelgroep is dat een goede respons. Wethouder Fred van Trigt: “We zijn blij dat jongeren de moeite hebben genomen om te reageren. Hun stem is namelijk belangrijk voor ons! Wij willen graag dat Hillegom ook voor hen als een thuis voelt. Als wethouder jeugd zet ik me daarvoor in.” 

Aanmelden?

Jongeren die eerder niet hebben gereageerd, maar toch willen meedenken kunnen zich nog aanmelden voor dit digitale jongerenpanel. Zij kunnen een mailtje sturen naar Annelotte Hoepman van de gemeente via a.hoepman@hltsamen.nl

Ga terug naar boven