Ga naar de inhoud

Ontwikkeling watertoren maakt zuidelijke toegang Hillegom aantrekkelijker

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018

De Watertoren in Hillegom is verkocht aan SVO-Initiatief BV. De AW Groep gaat zich vestigen in de watertoren. Dit bedrijf, dat breed diensten verleent in de grond-, weg- en waterbouw heeft vestigingen in Lisse, Hillegom en Mijdrecht.

Bollenstreek een stukje mooier

Wethouder Verheijen is enthousiast over de verkoop: “We zijn blij dat de AW Groep zelf de watertoren gaat gebruiken. Het maakt niet alleen de zuidelijke toegang van Hillegom aantrekkelijker, maar het geeft ook een impuls aan het sloepennetwerk over het water langs de toren.” Directeur Wijnhout van de AW Groep beaamt het enthousiasme: “We bedanken ieder voor zijn inspanning hiervoor, zo maken we samen Hillegom en de bollenstreek nog een stukje mooier!”

Economische voorspoed zet verkoop weer op de agenda

Het plan om de watertoren in Hillegom te ontwikkelen bestaat al lange tijd. Kort na de eeuwwisseling won (de rechtsvoorganger van) SVO-Initiatief BV de prijsvraag om een ontwikkelplan voor de watertoren aan de zuidkant van Hillegom te maken. De winnaar van de prijsvraag kwam in aanmerking voor het kopen en ontwikkelen van de watertoren. De economisch slechte tijd zorgde dat investeringen anders gefaseerd moesten worden. De marktomstandigheden zijn gelukkig verbeterd en het plan van destijds is binnen de geldige criteria versoberd. Dit zorgt ervoor dat het nu haalbare en mooie plan alsnog ontwikkeld kan worden. Doel is dat de ontwikkeling ten tijde van het jubileum van AW Groep, in 2020, klaar is.

Een B(l)oeiende Bollenstreek

In de afgelopen jaren werkten Hillegom, de Duin- en Bollenstreek en de provincie aan programma’s gericht op het aantrekkelijker maken van de regio. Zo kwam het Gebiedsprogramma ‘B(l)oeiende Bollenstreek’ tot stand. Het programma besteedt aandacht aan het aantrekkelijk maken van de toegangen tot de Duin- en Bollenstreek, bloeiende bermen in het gebied en het verbeteren en uitbreiden van recreatieroutes. De uitbreiding van het sloepennetwerk over het water langs de watertoren is daar onderdeel van. Het aansluiten bij deze programmadoelen is onderdeel van de voorwaarden voor verkoop. Daarmee krijgt de verkoop meerwaarde. Het zorgt voor een aansprekende entree naar de zuidkant van Hillegom en het verder ontwikkelen van het sloepennetwerk. Dat netwerk zet in op een oost-west verbinding tussen de Haarlemmer Trekvaart en de Ringvaart. 

Ga terug naar boven