Ga naar de inhoud

Wie wilt u aanmelden voor de lintjesregen 2019?

Geplaatst op woensdag 23 mei 2018
lintje

U kent het wel, bij de lintjesregen op de dag voor Koningsdag, dat u denkt: ‘Binnen mijn vereniging verdient iemand ook wel een lintje.’ Dit is het moment om daar eens goed over na te denken!

Ons dorp wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen. Daar ben ik trots op. Al die verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Het werk dat sommige mensen doen, is zo bijzonder dat u ze misschien op een speciale manier wilt belonen. Een schouderklopje? Een bloemetje? Of, voor de meest bijzondere vrijwilliger: hebt u wel eens aan een Koninklijke Onderscheiding gedacht? Uw vrijwilliger verdient het!

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

Iemand die in aanmerking kan komen voor een Koninklijke Onderscheiding, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de samenleving profiteren van het werk van die persoon, is hij/zij een voorbeeld die anderen motiveert en stimuleert én doet hij/zij al gedurende een langere periode intensief bijzonder werk. U doet de aanvraag in de gemeente waar de persoon die u wilt voordragen, woont.

Geef iemand op voor de lintjesregen

De jaarlijkse toekenning van de Koninklijke Onderscheidingen rondom Koningsdag wordt de lintjesregen genoemd. U kunt iemand ook voordragen voor uitreiking op een andere dag. Bijvoorbeeld bij een afscheid of jubileum, of een andere bijzondere gebeurtenis die te maken heeft met de activiteiten van diegene.

Gewoon voordragen!

Vindt u dat het hoog tijd wordt dat iemand een lintje krijgt? Neemt u dan telefonisch contact op met Sandra Kappert, medewerker Kabinetszaken van de werkorganisatie HLTsamen via telefoonnummer 14 0252. Zij kan in grote lijnen aangeven of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een lintje. In een persoonlijk gesprek wordt de procedure met u doorgenomen. Voor de lintjesregen 2018 moet uw aanvraag vóór 1 juli 2018 bij ons binnen zijn.
Wij zien uw aanvragen graag tegemoet!"

Arie van Erk, burgemeester gemeente Hillegom

Ga terug naar boven