Ga naar de inhoud

Paspoort

Voor het aanvragen van een paspoort gaat u zelf naar de gemeente, hiervoor maakt u eerst een afspraak. U kunt dit doen via de groene knop Afspraak maken.

Iemand anders kan geen paspoort voor u aanvragen. Ook moet iedereen persoonlijk aanwezig zijn bij het afhalen van het paspoort, dus ook (jonge) kinderen.

Prijs

Product

Prijs

Paspoort

€ 65,00

Paspoort (jonger dan 18 jaar)€ 52,00
Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort€ 52,00
Zakenpaspoort 18+€ 65,00

Zakenpaspoort (jonger dan 18 jaar)

€ 52,00

Extra kosten voor een spoedaanvraag

€ 47,55

Meenemen

  • alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen;
  • één pasfoto (de fotograaf kent de vereisten voor een pasfoto);
  • indien jonger dan 18 jaar: ingevuld formulier toestemming reisdocument minderjarige en legitimatiebewijs van beide ouders (of van degene die het gezag over het kind heeft);
  • pinpas, het paspoort moet bij aanvraag met PIN worden betaald.

Hoe lang duurt het?

Het duurt meestal 5 werkdagen voordat uw paspoort klaar is. Om veiligheidsredenen worden paspoorten op een centrale plaats in Nederland aangemaakt. U kunt uw nieuwe paspoort daarom niet meteen meekrijgen.

Spoedaanvraag

Als u uw paspoort snel wilt hebben, kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het paspoort vóór 15:00 uur aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag afhalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u wel meer dan voor een gewone aanvraag.

Minderjarigen

Voor het aanvragen van een paspoort hebben kinderen jonger dan 18 jaar schriftelijke toestemming nodig van beide ouders of de gezaghouder én (kopie) legitimatiebewijs van beide ouders of de gezaghouder ter verificatie van de handtekening. (Zie formulier toestemming reisdocument).

Als de ouders meekomen, kunnen ze de schriftelijke toestemming bij het gemeentehuis invullen.

Kinderen

Kinderen moeten een eigen paspoort of identiteitskaart hebben om naar het buitenland te kunnen reizen.

Paspoort kwijt

U hoeft geen aangifte meer te doen van vermissing bij de politie. Bij de aanvraag van een nieuw document bij de gemeente, nemen we de aangifte van vermissing van het oude document direct mee.

Ga terug naar boven