Andere inzameldagen voor jouw afval

23 maart

Binnenkort veranderen de inzameldagen

Meerlanden haalt restafval vanaf april eens per 4 weken op bij de laagbouwwoningen. Voor GFT en Etensresten (GFT-E), Plastic, Blik en Drinkpakken (PBD) en textiel wordt de service verhoogd. GFT-E wordt van mei tot en met september elke week opgehaald bij laagbouwwoningen. En van oktober tot en met april elke 2 weken.

PBD-afval wordt elke week opgehaald vanaf april 2021 bij zowel laagbouw als hoogbouw. De zakken hiervoor kun je gratis ophalen bij de grotere supermarkten, het gemeentehuis of de milieustraat. Je hangt deze aan de haken aan de lantaarnpalen op de dag van inzameling. En gebruikt textiel en gebruikte kleding haalt Meerlanden voortaan 6x per jaar op in plaats van 4x. Ook dit geldt voor laagbouw en hoogbouw.

Afvalkalender

Kijk vanaf 31 maart wat er precies voor jou verandert. Controleer ook op afwijkende inzameldagen vanwege feestdagen. Bekijk alle inzameldagen via de afvalkalender op de webpagina: afvalkalender.meerlanden.nl.

Of download de Meerlanden-app op je mobiele telefoon. Tip: stel een push-notificatie in. Zo mis je geen enkele inzameldag.

Ga naar het begin