College belt Hillegom

25 september

Het college van Hillegom houdt de komende week een belactie onder organisaties, verenigingen en ondernemers.

Foto van bellend college

Scholen, kerken, clubs en winkels hebben hun best gedaan hun dagelijkse praktijk coronaproof te maken. De burgemeester en wethouders van Hillegom willen graag horen hoe ze dat is gelukt. De werkwijzen en ideeën die ze verzamelen, willen ze vervolgens weer delen, zodat anderen ervan kunnen leren.

Burgemeester Arie van Erk: ‘Ook in Hillegom lopen de besmettingen op. We moeten echt een tandje bij zetten, om te zorgen dat we verspreiding van het virus zoveel mogelijk indammen. We gaan u niet vertellen wat u allemaal moet, dat weet u nu wel. Maar we willen dit als Hillegom samen oppakken. We horen goede, slimme manieren om de maatregels na te leven. Daarvan willen we er nog meer horen. En die delen met elkaar. Zo krijgen we een olievlek van inspiratie en pakken we samen Corona aan. Ik roep u echt op Doe mee!’

Voor zover dat weg geweest is, is Corona weer volop onderwerp van gesprek. De besmettingen nemen toe en de invloed op ons leven wordt weer steeds groter. We praten er weer meer over met elkaar, je merkt de invloed op scholen, in verzorgingshuizen, bij verenigingen en op straat. We hebben het veel met elkaar over ‘Hoe doe jij het nou? Met die regels’.  Daarom wil het college in gesprek om zo met elkaar door deze periode heen te komen.

Regels kunnen we niet veranderen en we weten ook niet wat er aan komt. Maar in Hillegom kunnen we wel kijken hoe we elkaar kunnen steunen en helpen. Heb je een goede manier om met de regels om te gaan? Laat het ons dan ook weten. Je kunt ons mailen.

Ga naar het begin