Wijzigingen afvalkalender sinds 1 april

23 april

Check de komende weken dagelijks de afvalkalender, ook in verband met de feestdagen

Check de afvalwijzer

Sinds 1 april zijn de inzameldagen voor afval veranderd. De afvalkalender kan de komende tijd nog dagelijks veranderen, omdat er een overgangsfase naar het nieuwe schema is. We delen de wijken anders in en het aantal inzamelmomenten wordt aangepast. Check regelmatig de afvalkalender op je telefoon via de app van Meerlanden of op de website.

Hieronder lees je welke veranderingen er per afvalsoort zijn:

Restafval

 • Sinds 1 april haalt Meerlanden 1 keer per 4 weken restafval op bij laagbouw.
   

GFT en Etensresten (GFT-e) 

 • Van 1 mei tot en met 30 september haalt Meerlanden elke week GFT en Etensresten op bij laagbouw.
 • Van 1 oktober tot en met 30 april haalt Meerlanden elke 2 weken GFT en Etensresten op bij laagbouw.
   

Plastic, Blik en Drinkpakken (PBD)

 • Sinds 1 april haalt Meerlanden elke week PBD-afval op bij laagbouw en hoogbouw. De zakken voor PBD-afval kan je gratis ophalen bij het gemeentehuis, de milieustraat en de grotere supermarkten. Je hangt de zak met PBD-afval op de dag van inzameling aan de haken aan de lantaarnpalen.
   

Textiel

 • Sinds 1 april haalt Meerlanden 6 keer per jaar huis-aan-huis textiel en gebruikte kleding op (in plaats van 4 keer per jaar) bij hoogbouw en laagbouw. De ondergrondse containers voor textiel-afval worden de komende dagen verwijderd. Op deze plekken komen containers voor glas, oud papier en karton of restafval. Voor het ophalen van textiel ontvang je voorafgaand steeds een speciale plastic zak van Meerlanden om het textiel in te doen. De zak zet je buiten op de dag dat textiel wordt opgehaald (staat ook op de zak vermeld die je ontvangt). Er is geen specifieke aanbiedplaats voor deze zakken. 
   

Bekijk alle inzameldagen via de afvalkalender op de webpagina: afvalkalender.meerlanden.nl. Of download de Meerlanden-app op uw mobiele telefoon. Tip: stel een push-notificatie in. Zo mis je geen enkele inzameldag! 

Ga naar het begin