Dag van de mantelzorg 2021

10 november

Deze week zetten we onze onzichtbare helden in de schijnwerpers

Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Dit jaar een week van de mantelzorg

Op 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een belangrijke dag waarop we stilstaan bij onze mantelzorgers. Normaal gesproken organiseren we op deze dag een samenzijn met allerlei leuke activiteiten. Dit jaar is er vanwege spreiding van activiteiten door corona een hele week aandacht voor mantelzorgers.

De mantelzorgers in de schijnwerpers

In de Week van de mantelzorg plaatsen WelzijnsKompas, Langeveldshof, HOZO, Marente, de gemeente Lisse en Hillegom een gezamenlijke bedankadvertentie. Mantelzorgers krijgen ook een bedankkaart thuisbezorgd. Mantelzorgers kunnen deze week meedoen aan de workshop Zelfzorg voor mantelzorgers. Tijdens een informatief en ontspannen samenzijn is er in deze workshop aandacht voor hoe mantelzorgers toekomen aan goede zelfzorg.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over mantelzorgondersteuning of heb je extra hulp of een luisterend oor nodig? Neem dan alstublieft contact op met de mantelzorgadviseurs van WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of 0252 757 100 of met de gemeente via 14 0252.

Ga naar het begin