Amanda van Diemen is de nieuwe dorpsdichter

1 juli

Amanda van Diemen is de tweede dorpsdichter van Hillegom. Zij volgt per 1 juli Paul Venderbosch op.

Foto van Amanda

De komende twee jaar kunnen we gedichten over Hillegom en actuele gebeurtenissen in de gemeente verwachten van Amanda. De dorpsdichter schrijft jaarlijks minimaal tien gedichten over Hillegom. Na afloop van deze periode worden deze gedichten gebundeld.
 

Over Amanda

Amanda is geboren in Breda, getogen in Brussel, heeft gestudeerd in Groningen en is geaard in Hillegom. Samen met drie kinderen, een echtgenoot en een beestenboel woont zij aan de Noorder Leidsevaart; één van Hillegoms prachtige pareltjes.

Over zichzelf zegt Amanda: "Ik ben een energiek, ad rem en eigenwijs figuur. Groot liefhebber van Rachmaninov, filosofie, mooie wijnen en openheid. Tevens groot liefhebber van woordkunst. Waar zouden we zijn zonder woorden? Is er een denken buiten de taal, aldus deze filosoof. Woorden… ik maak er graag gebruik van om het gewone ongewoon te maken. Om het onbenoemde te benoemen. Om stil te staan bij wat er om ons heen gebeurt. En dat is precies wat ik de aankomende twee jaar voor jullie ga doen: stilstaan bij wat er om ons heen gebeurt. In proza of poëzie. Het is mij een eer de titel van dorpsdichter te mogen dragen."


Amanda's gedichten

Lees de gedichten van onze nieuwe dorpsdichter Amanda van Diemen 

Ga naar het begin