Bent u goed zichtbaar op de fiets?

26 oktober

De herfst is begonnen en het wordt later licht en vroeger donker.

fietsverlichtingsactie

Daarom is goede fietsverlichting belangrijk voor uw eigen veiligheid en zichtbaarheid. 

De meeste fietsers weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar fietsen toch vaak zonder. Bijvoorbeeld omdat de verlichting is vergeten, de batterijen leeg zijn of de verlichting kapot is of gestolen. En dat brengt risico’s met zich mee.

Als fietser moet u in het donker en overdag bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Hiervoor mag u ook losse lampjes gebruiken. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden.

Fietsverlichtingsactie

Gemeente Hillegom, aangesloten bij de regio Holland Rijnland, doet mee aan bij de gezamenlijke fietsverlichtingsactie. Bij Fietstrend (Einsteinstraat 9, 2181 AA, Hillegom) kunt u op zaterdag 3 november gratis uw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is hoeft u alleen het materiaal te betalen. In de week van 5 tot en met 10 november kunt u ook nog bij Fietstrend terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

Dus komt u ook uw verlichting gratis laten controleren?

  • Zaterdag 3 november 2018
  • Fietstrend (Einsteinstraat 9, 2181 AA, Hillegom)

Wist u dat?

  • In de praktijk blijkt dat automobilisten een fietser zonder goede verlichting niet op tijd waarnemen, waardoor verkeersongelukken ontstaan.
  • Goed werkende fietsverlichting u als fietser beter zichtbaar maakt in het verkeer.
  • De politie na de actie in Hillegom zal controleren op werkende fietsverlichting.
  • De boete voor onverlicht fietsen € 55,- bedraagt. 
  • De boete voor fietsen zonder verplichte reflectoren € 35,- bedraagt.
Ga naar het begin