Geslaagde Wielerdag Nederlandse gemeenten

31 augustus

Met zo’n zeventig deelnemers is de Wielerdag voor Nederlandse gemeenten op vrijdag 31 augustus een succes geweest.

Groepsfoto deelnemers wielersdag

Vanuit heel Nederland kwamen burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen naar de organiserende gemeenten Hillegom en Lisse. Gezamenlijk reden zij twee toertochten door de Bollenstreek. Hoogtepunt was het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor bestuurders en gemeentesecretarissen. 

Winnaars

Dit jaar waren de winnaars bij de burgemeesters Joost van Oostrum (gemeente Berkelland) en Marga Vermue-Vermue (gemeente Sluis), bij de wethouders Jeffrey van Agtmaal (gemeente Woensdrecht) en bij de gemeentesecretarissen Henk Klaucke (gemeente Ridderkerk). Burgemeester Arie van Erk van Hillegom werd vierde en gemeentesecretaris Jan Schellevis van Lisse werd tweede.

Goed werk toervereniging

De organisatie van de Wielerdag was in handen van RTV De Bollenstreek. De ren- en toervereniging verzorgde de begeleiding van de tocht met een grote groep vrijwilligers en zelfs een volgauto. “De toervereniging heeft uitzonderlijk goed werk geleverd,” vertelt gemeentesecretaris én gastheer Jan Schellevis van gemeente Lisse. “We kregen uitsluitend complimenten voor de goede organisatie van deze dag. Tel daar nog het mooie weer en het enthousiaste publiek bij op. Dan weet je dat de deelnemers een onvergetelijk en gezellig sportevenement hebben beleefd. We hebben een prachtig visitekaartje van onze Bollenstreek afgegeven.”

Wielerdag

Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseerden daarom de editie 2018. De Wielerdag (voorheen Burgemeestersfietsdag) kent een mooie traditie als gezellige en sportieve dag voor burgemeesters. Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot dé graadmeter voor fietsminnende bestuurders van Nederland. De organisatie van de toertochten en de wedstrijd was in handen van De RTV Bollenstreek.

Ga naar het begin