Hillegom doet mee aan de Duurzame Huizen Route

21 augustus

Op zaterdag 3 en 10 november 2018 openen eigenaren van duurzame woningen hun deuren om hun ervaringen op het gebied van verduurzaming te delen

duurzame huizenroute

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Op zaterdag 3 en 10 november 2018 is de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. Mooie voorbeelden voor mensen die zelf ook aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning. Gemeente Hillegom ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners graag aan om hun woning open te stellen.

Gemeente Hillegom ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Wethouder Karin Hoekstra: “Het zou mooi zijn als inwoners met duurzame woningen in Hillegom deze open willen stellen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute. Zo kunnen zij hun ervaringen delen en andere inwoners inspireren om aan de slag te gaan met energiezuinig wonen. Het is de kans om te laten zien dat comfortabel wonen en energiezuinig wonen goed samengaan. Een kans om in gesprek te gaan met mensen die hun huis ook willen verduurzamen maar nog huiverig zijn vanwege het kostenplaatje. Een kans om met elkaar bij te dragen aan een duurzamer Hillegom.”

Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageert een enthousiaste bezoeker.

Meld uw duurzame huis aan!

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Hillegom. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via de website van de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren die meedoen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg.

Verkiezing duurzaamste huis van Nederland

Nieuw dit jaar zijn de verkiezingen van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Huiseigenaren maken daarmee kans om hun huis tot het 'leukste, beste, meest innovatieve en duurzaamste huis' van Nederland uit te laten roepen. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Tot en met 30 september kunnen huiseigenaren hun woning opgeven om kans te maken op deze prestigieuze titel. Meer informatie vindt u op de website van de Duurzame Huizen Route

Ga naar het begin