Hillegom zoekt nieuwe dorpsdichter

5 maart

Wij zoeken een nieuwe dorpsdichter om in mei het stokje over te nemen van Paul Venderbosch.

Gedicht schrijven

De nieuwe dorpsdichter wordt net als Paul benoemd voor twee jaar. Het is de bedoeling dat hij of zij in die periode minimaal twintig gedichten schrijft. Heeft u al vaker gedichten gepubliceerd en is dit iets voor u? Reageer dan voor 1 april. Wij kijken uit naar uw reactie!  

 

Gedichten over Hillegom

De gemeente wil met gedichten/poëzie de identiteit en cultuur van de gemeente Hillegom breed onder de aandacht brengen. Uw gedichten gaan dan ook over Hillegom, de inwoners, de wijken of actuele Hillegomse gebeurtenissen.

 

Uw gedichten voordragen

Wij verwachten verder dat u in overleg met ons ook af en toe een gedicht voordraagt. Bijvoorbeeld tijdens culturele evenementen of andere bijzondere gelegenheden.

 

Wij publiceren uw gedichten

Natuurlijk plaatsen wij uw gedichten ook in onze gemeenteberichten, op onze website en op social media zoals Facebook.

 

U krijgt maximaal € 1000 per jaar

U ontvangt voor de gedichten (minimaal twintig) een vergoeding van maximaal

€ 1.000,-- netto per jaar.

 

Er gelden opdrachtvoorwaarden

Wilt u weten welke opdrachtvoorwaarden er gelden? Vraag deze dan op bij Carla Kappelhof via telefoonnummer 14 0252 of per mail via gemeente@hillegom.nl.

 

Reageren kan tot 1 april

Woont u in Hillegom of heeft u lange tijd in Hillegom gewoond en bent u goed op de hoogte van Hillegomse gebeurtenissen? Dan nodigen wij uit om te reageren. U kunt uw reactie inclusief enkele voorbeelden van uw gedichten/poëzie mailen naar bovengenoemd mailadres t.a.v. Carla Kappelhof. Of u stuurt het per post naar:
 

Het college van burgemeester en wethouders van Hillegom

t.a.v. mevrouw C. Kappelhof

Werkorganisatie HLTsamen

Postbus 32, 2180 AA Hillegom

 

Ga naar het begin