Intentie-overeenkomst ‘Heerlijk Hillegom' ondertekend

13 april

Met deze ondertekening op woensdag 10 april slaan de ondernemers en Hillegom de handen ineen

ondertekening Heerlijk Hillegom
[foto Sven van der Vlugt]

Ondernemers en gemeente kwamen eind vorig jaar bij elkaar en vonden elkaar op thema’s als ondernemersklimaat, werk en inkomen, duurzaamheid, (digitale) bereikbaarheid, gezondheid en gezamenlijke promotie. Enkele concrete initiatieven zijn bijvoorbeeld een mogelijke Hillegom Run en onderzoeken van een betere digitale bereikbaarheid met Hillecom Valley. In mei komen ondernemers en gemeente bij elkaar om na te denken over de opgave in de energietransitie en onlangs sloten beiden ook een sportakkoord.

Het voltallige college van B&W en het bestuur van IRH waren aanwezig bij Chocolaterie Pierre. Een belangrijk moment volgens wethouder Jan van Rijn, want ondernemers en gemeente hebben elkaar nodig.

‘Hillegom is een prachtig dorp dat gebaat is bij een stevig antwoord op opgaven als de energietransitie en voldoende personeel voor ondernemers en banen voor Hillegommers. Dat is in het belang van onze bedrijven, en past bij de ambities van de gemeente. Daarom slaan we de handen ineen,’ aldus wethouder van Rijn.

Ook de voorzitter van IRH, Marieke Kleiss-Noordermeer is blij met de geïntensiveerde samenwerking met de gemeente: ‘InitiatiefRijk Hillegom kent een lange traditie als het gaat om zich in te spannen voor een goed ondernemersklimaat, en dit combineren met een aantrekkelijk dorp. We kijken ernaar uit om de doelstellingen die onze achterban en de gemeente delen, samen te verwezenlijken.’ 

Ga naar het begin