NS verlengt maatregelen

3 april

Ook de NS verlengt de maatregelen in ieder geval tot en met 28 april 2020

NS verlengt voorlopig de speciale basisdienstregeling tot en met 28 april. Dit is naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge. De mensen met een vitaal beroep kunnen op deze manier de trein blijven gebruiken. Vanaf ieder station in Nederland rijden in alle richtingen twee treinen per uur. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. We adviseren reizigers goed voorbereid op reis te gaan en kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te checken. Het is belangrijk om de 1,5 meter afstand te bewaren op de stations: ook bij het in- en uitstappen.


Internationale treinen

De IC Brussel en ICE blijven aangepast rijden. De Thalys rijdt vanaf 31 maart een keer per dag naar Brussel. Reizigers met bestemming Parijs en Londen reizen met de IC Brussel en NMBS naar Brussel om daar over te stappen op de Thalys (Parijs) of Eurostar (Londen). Ga naar de NS International website voor meer informatie. Bekijk voor het boeken van een internationale treinreis de website van Ministerie van Buitenlandse zaken voor de actuele reisadviezen.
 

Stations

NS doet haar best om, waar mogelijk, per station tenminste één winkel, één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel en één fietsenstalling open te houden voor reizigers. Ze bieden, waar dat kan, informatie, hulp, warme drank en iets te eten. Via verschillende middelen informeren NS en ProRail reizigers over de 1,5 meter-afstand-maatregel.
 

Alleen noodzakelijke reizen

Steeds meer treinreizigers blijven thuis en reizen alleen als het echt noodzakelijk is. Hierdoor is er meestal genoeg ruimte in de treinen voor iedereen die toch moet reizen. NS past de inzet van personeel, daar waar het kan, aan. Op deze manier lukt het steeds beter om de 1,5 meter afstand te bewaren.

De ontwikkelingen en de maatregelen van het kabinet blijft NS volgen. Op basis daarvan besluiten ze hoe lang ze doorgaan met deze aangepaste service.

Ga naar het begin