Openbare laadpalen voor Hillegom

21 november

Vanaf 6 december kunnen inwoners van Hillegom een openbare elektrische laadpaal aanvragen. Hiermee kunnen elektrische en hybride auto’s ook in Hillegom worden opgeladen.

electrisch laden

Het college zet hiermee weer een stap in de goede richting naar een energieneutraal Hillegom.

De gemeente Hillegom kreeg regelmatig verzoeken van inwoners voor het plaatsen van een openbare laadpaal. Er was echter nog geen beleid en daarmee konden verzoeken niet ingewilligd worden. Daar is nu verandering in gekomen. Het bedrijf Allego gaat in eerste instantie de aanvragen en plaatsingen van de laadpalen in Hillegom op zich nemen.

Aanvragen laadpaal
Geen eigen oprit? Dan kunnen inwoners via https://openbaarladen.nl/hillegom (vanaf 6 december) een openbare laadpaal aanvragen. Aan de aanvraag en de plaatsing zijn geen kosten verbonden. Gebruikers betalen via een pasje voor de afgenomen stroom. Een aanvraag duurt minimaal zestien weken. Dit lijkt lang, maar voor het plaatsen van de paal moet een verkeersbesluit genomen worden. Een verkeersbesluit ligt vervolgens zes weken ter inzage.

Oplaadplek
De openbare oplaadplek kan door iedereen gebruikt worden om de auto op te laden. Op de plek kan daarmee niet meer ‘gewoon’ geparkeerd worden. Aanvragers van een openbare laadpaal doen er verstandig aan om buurtgenoten te informeren over de aanvraag. Allego kiest de locatie van de laadpaal op basis van de gegevens van de aanvrager en richtlijnen vanuit de gemeente Hillegom. 

Ga naar het begin