Opening openbare laadinfrastructuur door Allego in Hillegom

19 juni

Op 18 juni vond de opening plaats van de nieuwe openbare laadpaal in de Van der Duyn van Maasdamlaan

nieuwe openbare laadpaal

Dit gebeurde door de Hillegommer die het initiatief voor de aanvraag indiende, samen met wethouders Karin Hoekstra en Jan van Rijn en Martijn Olbertz namens Allego.

Nieuw beleid over elektrische oplaadpunten

Steeds meer automobilisten in Hillegom kiezen voor een hybride of volledig elektrische auto. Ook het wagenpark van de gemeente bestaat deels al uit elektrische voertuigen. Om elektrisch rijden voor inwoners toegankelijker te maken is er nieuw beleid opgesteld voor de plaatsing en exploitatie van elektrische oplaadpunten in de openbare ruimte. 

Begin dit jaar traden de beleidsregels in werking en is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Allego. Dit is de eerste openbare laadpaal die dankzij deze samenwerking met Allego tot stand is gekomen. 

Weg vrij voor meer aanvragen

In sommige wijken is de parkeerdruk hoog. Toch is het belangrijk ruimte te vinden voor laadpalen. Voor Hillegom is de toekomstige vraag in kaart gebracht met mogelijke locaties voor meer laadpalen. In totaal hebben nu bijna 20 inwoners die elektrisch rijden of gaan rijden een aanvraag gedaan. Zij hebben niet de mogelijkheid om op hun eigen erf te parkeren en laden. 

Ook een laadpaal in de wijk?

Het uitgangspunt is dat inwoners parkeren en laden op eigen terrein. Wanneer dat niet mogelijk is, kunt u via de website van Allego een openbare laadpaal aanvragen.

De aanvraag en de plaatsing zijn gratis voor inwoners. Allego plaatst de palen op hun kosten en verdient dit terug doordat er wordt betaald voor het laden. Allego en de gemeente toetsen samen de aanvraag en kijken zorgvuldig of en waar de laadpaal vervolgens geplaatst kan worden. 

De laadpaal wordt dus niet altijd voor de eigen voordeur gerealiseerd. De bedoeling is dat de laadpaal zich uiteindelijk binnen een straal van 250 meter van het aanvraagadres bevindt.

Ga naar het begin