Opknapbeurt groenstrook Singel start binnenkort

19 december

Na de feestdagen starten we met het herstelplan van de groenstrook aan de Singel. Hierdoor krijgt de groenstrook een nettere uitstraling, meer beleving, kleur en biodiversiteit.

Dit gaan we doen:

  • Laaghangende takken worden gesnoeid, zodat er weer zicht komt op de achterliggende polder.
  • Er worden 14 bomen verwijderd en 15 nieuwe bomen aangeplant.
  • Plaatselijk wordt de toplaag van de lage beplanting afgegraven, en ingezaaid met een nieuwe beplanting met nettere uitstraling.
  • Er worden op een aantal plekken bloembollen aangeplant.
  • Naast deze opknapbeurt gaan we de groenstrook intensiever beheren.
     

Vervanging bomen

Afgelopen zomer hebben we de veiligheid van de bomen gecontroleerd. Het resultaat is dat er een aantal bomen in de groenstrook zijn afgekeurd. Deze moeten we verwijderen, omdat de groenstrook anders niet veilig is. Ook heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland gemeld dat we een aantal bomen moeten verwijderen bij de waterkant. Een aantal hiervan zijn grote wilgen en populieren. Ze staan te dicht op de oever en kunnen bij harde wind omwaaien, en ernstige schade aanbrengen aan de waterkant. Zoals u hierboven hebt gelezen, worden er ook nieuwe bomen geplant: zelfs meer dan dat er worden verwijderd.

Verzoek om groenstrook op te knappen

In mei 2019 is een bewonersbijeenkomst georganiseerd, waarbij de plannen getoond zijn. De wensen van de bewoners hebben we zoveel mogelijk meegenomen in het nieuwe ontwerp. De komende maanden wordt het plan uitgevoerd. Omdat de uitvoering plaatsvindt in de winter, is de precieze planning afhankelijk van het weer.

Ga naar het begin