Pinksterweekend: horeca

29 mei

Horeca open vanaf maandag 12.00 uur

Foto van een leeg terras

Op tweede Pinksterdag gaan de lokale horeca in de Bollenstreek vanaf 12.00 uur open. De afgelopen weken is intensief overleg geweest tussen horecaondernemers, handhavers, politie en de gemeente. Samen hebben zij gekeken naar hoe zo veilig mogelijk anderhalve meter afstand kan worden gehouden op onder meer terrassen.

“We hebben gezien dat bij ondernemers de noodzaak om weer te beginnen groot is”, benadrukken de burgemeesters van de Bollenstreek. “Naast alle creatieve oplossingen die horecabedrijven de afgelopen tijd hebben bedacht, is het prettig dat zij weer enigszins hun activiteiten van voor de coronamaatregelen kunnen oppakken. De verruiming van de maatregelen is dan ook meer dan welkom voor hen. En hoewel vanuit regelgeving en veiligheid niet alles mogelijk is, kan gelukkig veel wel. Als gemeenten blijven we in beeld om ondernemers waar nodig te ondersteunen. En als inwoners kunnen we hen een hart onder de riem steken, door er samen een succes van te maken.”
 

Belangrijke zaken

Vanaf maandag 12.00 uur gaan restaurants en cafés weer open. Daarbij zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
  • Binnen geldt een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel). Iedereen moet zitten aan een tafeltje of aan de bar (dus niet staan). Bezoekers die binnen willen zitten, moeten altijd reserveren.
  • Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Ook hier moet iedereen aan een tafeltje zitten (dus niet staan). Diverse horecaeigenaren vragen ook om een reservering voor hun terras, zodat zij zorgvuldig met de maatregelen kunnen omgaan. Informeer dus vooraf of je ook voor het terras moet reserveren.
  • In een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.
  • We vragen bezoekers niet in wachtrijen te staan bij horecagelegenheden. Ook hier geldt: vermijd drukte.
     

Toezicht in winkelgebieden

In de winkelgebieden van Lisse, Hillegom, Sassenheim, Voorhout en Warmond houden handhavers toezicht.

Ga naar het begin