Recherche onderzoekt plofkraak en zoekt getuigen

26 februari

Op 26 februari is er een plofkraak gepleegd in de Hoofdstraat in Hillegom. Politie zoekt getuigen.

Foto na plofkraak in Hillegom

Update: 27 februari 2020, 17:00 uur

De weg is vrijgegeven. Je kan weer gebruikmaken van de Hoofdstraat.

De recherche onderzoekt een plofkraak bij een pinautomaat aan de Hoofdstraat op woensdag 26 februari. Rond 03.15 uur vond de plofkraak plaats. Enkele minuten daarna werd de plofkraak gemeld door getuigen. Er werd niets buitgemaakt. 

Volgens getuigen renden er 2 of 3 mannen weg na de kraak. Mogelijk zijn ze vervolgens op een motorscooter vertrokken in de richting van de Meerstraat. De mannen waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt.

Veel schade

Op de Hoofdstraat was er veel schade aan omliggende panden en de pinautomaat was volledig vernield door een explosief. Minimaal 4 panden hebben forse schade opgelopen. Het glaswerk lag verspreid in de omgeving. Er raakte niemand gewond. Wel werden 4 woningen ontruimd.

De Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) is vanwege het explosief opgeroepen om het eerste onderzoek te doen bij de automaat en of de locatie veilig was. Verder onderzoek wordt door het team Forensische Opsporing uitgevoerd. In de omgeving werd door meerdere agenten gezocht naar verdachte personen.

Ook is door andere agenten uit aangrenzende politie-eenheden meegekeken naar eventuele verdachten. Deze werden niet aangetroffen. 

Onderzoek gestart

De recherche in Leiden doet onderzoek naar de plofkraak en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000. Mogelijk zijn er getuigen die een motorscooter zien staan die er niet thuishoort. De politie sluit niet uit dat de scooter in bijvoorbeeld een busje is ingeladen.

Getuigen die dergelijke verdachte situaties hebben gezien worden ook verzocht zich te melden.

 

Plofkraak in Hoofdstraat van Hillegom

 

Geplaatst op: 26 februari 2020, om 10:00 uur

In de nacht van dinsdag op woensdag is een plofkraak gepleegd in de Hoofdstraat in Hillegom. Dit gebeurde rond 03:15 uur bij een geldautomaat van de ABN AMRO.

De hulpdiensten waren kort erna ter plaatse. Er ligt veel glas op straat van het pand van verschillende winkels en woningen nabij de geldautomaat. Het is niet bekend of de daders iets buit hebben gemaakt. De politie doet onderzoek naar het gebruikte explosief.

De Hoofdstraat is tijdelijk afgesloten voor onderzoek en het opruimen van glas, vanaf Hotel Villa Flora tot ongeveer het pand van Top-1-Toys.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Leiden, telefoon: 0900 – 8844.

Ga naar het begin