SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!

27 maart

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven.

Foto Slimmer Chillen

De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) daagt jongeren en studenten uit om een creatieve oplossingen te bedenken, zodat je ook in deze periode nog steeds kan chillen.

‘Wat is jouw slimmer chillen moment?’ Die vraag legt de VRHM voor aan jongeren en studenten uit de regio. VRHM-voorzitter én burgemeester van Leiden Henri Lenferink: “Want dat chillen met vrienden moet, gezien de coronacrisis, voorlopig even aan een aantal afgesproken regels voldoen. Zo kennen we allemaal de norm dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Dat is best lastig. Het vraagt om veel creativiteit, om slimme alternatieven dus. Wat kunnen we, met alle beperkingen die er zijn, nog wel? Ik ben benieuwd welke creatieve oplossingen jongeren en studenten daarvoor verzinnen.”
 

Kans op een prijs

Lenferink, voorzitter van de veiligheidsregio, daagt jongeren en studenten uit om hun eigen creatieve oplossingen ook op korte filmpjes vast te leggen en op sociale media als TikTok en Instagram te delen via #slimmerchillen, of om bijdragen op film, foto of in tekst te sturen naar dit e-mailadres. “Als we dat met velen doen, dan kunnen we elkaar misschien een handje helpen om door deze lastige tijd te komen,” aldus Lenferink En voor wat hoort wat. Want wie een inzending instuurt, maakt kans op een prijs.
 

Meer weten?

Kijk op de website van Slimmer Chillen. 

Ga naar het begin