​​​​​​​Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

23 juni

Huiseigenaar Carla Dekker deelt haar ervaring met isolatie en zonnepanelen op 30 juni om 19.30 uur.

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Carla Dekker geeft dinsdagavond 30 juni onder meer uitleg over de zonnepanelen op haar dak en de manier waarop zij hier gebruik van maakt in haar woning. Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Carla Dekker isoleerde het dak en de spouwmuur van haar woning uit 1941, waarna zij tien zonnepanelen op het dak legde. Tijdens de online thematour laat zij zien hoe zij hier slim gebruik van maakt: “Zo hebben wij bij onze wasmachine een aparte aansluiting voor de zonnepanelen. Dit scheelt niet alleen kosten, maar voorkomt ook lange stroomkabels van het dak naar de meterkast.”

Door middel van een online app en een dashboard in het washok kan Carla bijhouden hoeveel energie zij opwekt. “Ik help anderen graag op weg bij het verduurzamen van hun eigen woning.”

 

De online thematours

Dit voorjaar vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning.

Per online thematour zijn 8 plekken beschikbaar. Bekijk een actueel overzicht van alle thematours online. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname. Inschrijven voor andere online thematour is ook mogelijk. 

 

De Nationale Duurzame Huizen Route

De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met gemeenten Hillegom en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen.

Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

Ga naar het begin