Woningbouw op voormalig SIZO terrein

17 juli

Circa 282 duurzame en betaalbare woningen met voldoende aandacht voor groen.

Gemeente Hillegom en projectontwikkelaars Timpaan en UBA tekenden de overeenkomst voor het nieuwbouwplan SIZO. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de voormalige sportvelden.

Mooie aanvulling voor Hillegom

Wethouder Karin Hoekstra: ‘Ik ben heel blij met dit plan, het is echt een totaalplan. Het sluit mooi aan op het huidige Patrimonium. De woningen zijn duurzaam en betaalbaar. En er is voldoende aandacht voor groen en ontmoeten in de openbare ruimte. Een heel mooie aanvulling voor Hillegom!’

Speeltuin opknappen

Ook gaan de ontwikkelaars in gesprek met speeltuinvereniging De Kapertjes over het opknappen van de speeltuin. Dit moet een plek zijn waar kinderen van de bestaande wijk en de nieuwe wijk elkaar ontmoeten. Daarnaast stellen zij een bijdrage beschikbaar voor een kunstwerk in de openbare ruimte.

Meedenken en start verkoop

Na de zomer worden omwonenden en belanghebbenden betrokken bij de stedenbouwkundige uitwerking van het plan. Vervolgens start de bestemmingsplanprocedure. De start van de verkoop is in het najaar van 2021. In het najaar van 2022 start de bouw.

Tuindorp Weerestein

Het plan bestaat uit circa 282 woningen met een tuindorps karakter, dat qua uitstraling goed past bij de naastgelegen wijk Patrimonium. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

  • Er komen 136 sociale koopwoningen van 40 m2 t/m 100 m2 gebruiksoppervlak met v.o.n.-prijzen tussen de €100.000,- en €225.000,- (prijspeil 2019)
  • Er komen circa 146 eengezinskoopwoningen in de vrije sector
  • Daarnaast zijn de gemeente en SIZO in gesprek met wooncorporatie Stek voor de realisatie van 26 appartementen in de sociale huursector.


Herontwikkeling

De ontwikkelaars wonnen vorig jaar juni de openbare aanbesteding die de gemeente had uitgeschreven voor de herontwikkeling van circa 5,8 hectare grond op de voormalige sportvelden in Hillegom-Noord. De uitvraag was gericht op betaalbare en duurzame woningen die aantrekkelijk zijn voor Hillegommers.

Meer informatie

De komende tijd worden belanghebbenden verder geïnformeerd over de plannen. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan op de website van Tuindorp-Weerestein 

Ga naar het begin