Ga naar de inhoud

Dorpsdichter Hillegom

19 september

Ook komend jaar gaat Amanda van Diemen aan de slag als de dorpsdichter van Hillegom. Zij stelt zich graag opnieuw aan je voor

Hallo! Ik ben Amanda van Diemen en sinds 2020 ben ik de dorpsdichter van Hillegom.

Een functietitel die ik met veel plezier en trots draag.
Inmiddels hebben velen van jullie mijn gedichten voorbij zien komen in de lokale huis-aan-huis blaadjes, op Instagram (@de_dorpsdichter), op Facebook (Dorpsdichter), op ABRI's langs de weg, op de radio of op de communicatiekanalen van gemeente Hillegom. En wat vind ik het fijn om te horen dat ze jullie zo goed bevallen! De eerste keer dat ik door vreemden als dorpsdichter herkend en aangesproken werd in de lokale Albert Heijn zal ik niet gauw vergeten. Dat is toch wel bijzonder hoor.


Zelf ben ik een import Hillegommer. En wat voor één!
Sinds 2016 woon ik, omringd door bollenvelden, aan de Noorder Leidsevaart samen met 3 kinderen, twee Ridgebacks, twee katten, 3 kippen en één echtgenoot. Werkelijk een weelde.

Iedere keer als ik mijn straat inga vanaf de Margrietenlaan word ik overvallen door een fantastisch vakantiegevoel. Zelfs als het keihard regent en waait.
Nu ben ik in mijn leven 17 keer verhuisd, maar hier ga ik nooit meer weg. Wat een heerlijke plek.

Voor wie mij nog niet zo goed kent, zal ik mij even omschrijven.
Ik ben een nogal energiek en sportief type. De kans dat je mij sportend tegenkomt, is groot. Zo zwem ik jaarrond in de vaart (al is het 's winters meer plonzen), fiets ik veel, loop ik een paar keer per week hard, rijd ik op mijn Belgische Trekpaard Fenna en verzet ik regelmatig wat ijzer in de sportschool of homegym. Verder speel ik zeer graag piano op het oude, charmante vleugeltje dat ik in huis heb staan en lees ik veel. Ik ben trouwens opgeleid als filosoof.
Wat ook leuk is om te weten, is dat ik enorm van lekker eten houd. Ik ben stellig van mening dat wat uit je mond komt goed moet zijn en dat wat je in je mond stopt minstens net zo goed moet zijn. Vaak heb ik er dan ook erg veel plezier in om zelf in de keuken te staan om smaakvolle gerechten te bereiden. Mét schort, glas mooie wijn en goede muziek.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Een fantasie, een gesprek dat ik voerde (of opving), een gevoel, consternatie op de Facebookpagina 'Ik ben Hillegommer en ik wil dit kwijt'... Inspiratie zit nou eenmaal in een klein hoekje. (Dus pas op als je mijn neus de hoek om ziet komen, want het zou zomaar eens kunnen dat ik over jou een gedicht schrijf.)

Waar mijn gedichten ook over gaan, ik schrijf ze altijd met veel plezier. Voor jou en voor alle andere lezers die zich willen laten raken en vermaken door poëzie.

Voor zover! Mocht je meer willen weten over mij, voel je dan vrij om contact met mij op te nemen via mijn socials.
En -bovenal!- voel je vrij om mij aan te spreken als je mij ziet.

Wie weet tot gauw.

Ga naar het begin