Nieuwe minicontainer restafval bewoners laagbouw

17 februari

Tussen 15 en 26 maart krijgen zij een nieuwe restafvalcontainer van 140 liter.

Het bedrijf DBI is startklaar voor de levering van de nieuwe minicontainers

Bent u bewoner van een laagbouw-woning in Hillegom? Als het goed is heeft u dan rond 15 februari een brief gekregen van Meerlanden. Tussen 15 en 26 maart krijgt u een nieuwe restafvalcontainer van 140 liter. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Op de zijkant van de nieuwe minicontainer vindt u een adressticker. Zo weet u welke minicontainer van u is.

Oude minicontainer

Na ontvangst van de nieuwe minicontainer kunt u de oude minicontainer nog één keer aanbieden. Als hij is geleegd kunt u deze oude minicontainer op straat laten staan. DBI neemt hem dan binnen een dag mee. Hierna wordt hij gerecycled tot grondstof voor nieuwe containers.

Minder restafval door goed scheiden

Kunt u hulp gebruiken bij het scheiden van uw afval? De grondstofcoaches helpen u graag! Maak een afspraak via e-mail: grondstofcoaches@meerlanden.nl of tel. 0297-381717.

Nieuwe inzameldagen

De nieuwe minicontainer voor restafval leegt Meerlanden een keer per vier weken. Alle dagen waarop  het afval wordt ingezameld staan in de afvalkalender. Deze kunt u online bekijken via de webpagina: afvalkalender.meerlanden.nl. Of download de Meerlanden-app op uw mobiele telefoon. Tip: stel een push-bericht in en mis geen enkele inzameldag.

Hoe biedt u de minicontainers aan?

  • De minicontainer mag niet zwaarder zijn dan 80 kg. Heeft u zwaarder afval? Breng dit naar de milieustraat.
  • Zet uw container vóór 7:30 uur aan de straat. Dat kan op de gebruikelijke plek. Als u hem later plaatst, is Meerlanden misschien al langs geweest.
  • Sluit de deksel goed. Anders kan Meerlanden de minicontainer niet legen. Zo voorkomt u ook zwerfafval.
  • Doe alleen restafval in de minicontainer en scheidt andere afvalstromen. Zo draagt u bij aan het milieu en besparen we kosten op langere termijn. Op de nieuwe minicontainer zit een sticker waarop staat wat er bij het restafval mag. Bekijk ook de scheidingswijzer in de Meerlanden-app, of scan de QR-code op deze sticker.
Ga naar het begin