Ga naar de inhoud

Nieuwe opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

13 juli

Gemeente Hillegom zet voormalige basisschool De Leerwinkel aan de Thorbeckelaan in

De landelijke overheid heeft de gemeente Hillegom gevraagd om te zorgen voor extra tijdelijke opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Wij willen de voormalige basisschool De Leerwinkel aan de Thorbeckelaan 40 hiervoor inzetten. Het gebouw moet eerst geschikt worden gemaakt. Wij hebben de omwonenden onlangs persoonlijk geïnformeerd en uitgenodigd voor een bijeenkomst.
 

Het pand wordt geschikt gemaakt

Het gebouw is momenteel vanbinnen nog niet geschikt om er mensen te laten verblijven. Daarom gaan we vanaf ongeveer half augustus tot november aan de slag met het aanpassen van de binnenkant van het pand. Dan kunnen we er straks goede en veilige opvang bieden aan de mensen die er komen.
 

30 personen, waarschijnlijk tot 1 juli 2023

Als het gebouw klaar is, biedt het ruimte aan ruim 30 personen. Het zal vooral om gezinnen gaan. Het is op dit moment lastig in te schatten hoe lang de opvang zal duren, maar wij schatten in dat het uiterlijk tot 1 juli 2023 is.
 

Wat vooraf ging

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn inwoners van dat land op zoek gegaan naar een veilig onderkomen in andere landen in Europa, waaronder Nederland. Zoals u waarschijnlijk weet, ving Hillegom vanaf maart een groot aantal mensen op in een crisisopvang aan de Noorderlaan. Daar is inmiddels iedereen uitgestroomd naar locaties in Hillegom, Lisse en Teylingen waar zij langer kunnen verblijven.


Meer informatie: Hillegom helpt Oekraïne

Ga naar het begin