‘Respect voor mantelzorgers’

10 november

Bericht van wethouder Jan van Rijn over de 'Dag van de Mantelzorg'

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Een belangrijke dag waarop we stilstaan bij onze mantelzorgers. Bij de zorg die zij bieden aan een naaste. Normaal gesproken organiseren we op deze dag een samenzijn met allerlei leuke activiteiten. Dit jaar kan dat helaas niet doorgaan vanwege Corona. Terwijl de afgelopen maanden voor mantelzorgers mogelijk extra zwaar zijn geweest, zonder dagbesteding of begeleiding voor hun naaste.

Graag spreek ik via deze weg mijn respect en bewondering uit voor wat u als mantelzorger doet. U zorgt voor iemand uit uw eigen omgeving en dat is meestal geen bewuste keuze. Het overkomt je doordat je partner, kind, ouder of buur ziek wordt. U doet het ‘gewoon’, maar het is niet vanzelfsprekend.

Juist in deze tijd van 1,5 meter afstand en minder ontmoetingsmogelijkheden, is aandacht voor elkaar belangrijk. Dat u echt contact hebt met de mensen om u heen, dat u gezien wordt. Ik hoop dat u dit ervaart. Heeft u extra hulp of een luisterend oor nodig? Neem dan alstublieft contact op met de mantelzorgadviseurs van WelzijnsKompas of met de gemeente.

Ik wens u en uw naaste(n) alle goeds.

Jan van Rijn
wethouder

Ga naar het begin