Uitreiking Hillegomse Hangkous aan de heer Floris

1 juni

Op 28 mei ontving de heer Jan Floris de Hillegomse Hangkous 

Uitreiking Hangkous

Burgemeester Arie van Erk reikte deze bronzen onderscheiding uit aan de heer Floris voor zijn jarenlange inzet voor het onderhoud van de tuin rondom de Martinuskerk. 
 
Jan Floris was ruim 10 jaar met ziel en zaligheid verbonden aan de tuin rond de Martinuskerk. Toen hij begon was dat op verzoek van pastoor Bladowski in de tijd dat de Martinuskerk werd gerestaureerd (2006/2007). Er was al enige tijd geen onderhoud meer geweest. Er is door de jaren heen van alles gedaan om de tuin op te knappen. Door diverse acties is daarvoor geld opgehaald. De heer Floris leverde hier een flinke bijdrage aan door het kweken van tulpen en narcissen die in de kerk werden verkocht. 

De 'Tuin van Ontmoetingen'

Met dit geld en met sponsoren werd een prachtige tuin aangelegd; ‘de Tuin van Ontmoetingen’ volledig onderhouden door Jan Floris. Samen met zijn hondje vormde hij jarenlang een eenheid in de tuin rondom de kerk. Helaas staat zijn gezondheid het niet meer toe om de tuin te verzorgen.

Hillegomse Hangkous

De Hillegomse Hangkous is een gemeentelijke onderscheiding die bedoeld is om Hillegommers te eren die veel en langdurig iets voor de samenleving hebben gedaan. 

Ga naar het begin