Ga naar de inhoud

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding voor Christine Mens

30 mei

Mevrouw Mens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege haar grote inzet in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Hillegom.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding bij SV Hillegom
Burgemeester Arie van Erk bij SV Hillegom voor uitreiking van Koninklijke Onderscheiding aan Christine Mens.

Op zondag 29 mei verraste burgemeester Arie van Erk bij SV Hillegom, Christine Mens met een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Mens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij krijgt de onderscheiding voor haar grote inzet in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Hillegom.

Mevrouw Mens heeft zich eerst vanuit SV Concordia en later vanuit SV Hillegom ingezet om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten. Mede door haar kwamen daardoor in de loop van de tijd betere trainingsmogelijkheden, goede kleding en materialen en werden er uitjes georganiseerd. Ook organiseerde zij jaarlijks een promotiedag om meisjes voor voetbal te interesseren.

De afgelopen jaren heeft het damesvoetbal in het algemeen een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Zo ook in Hillegom. Binnen SV Hillegom is mevrouw Mens de grote aanjager en krijgt zij alle neuzen dezelfde kant op. Daarnaast heeft zij altijd geprobeerd om zoveel mogelijk meisjes en dames de kans te geven om te voetballen en hen bij een team te betrekken.

Gezegd kan worden dat mede door haar, het vrouwenvoetbal in Hillegom zo groot is geworden.

Ga naar het begin