Ga naar de inhoud

Werkcafé een succes

15 september

De officiële opening van het Werkcafé in de Duin- en Bollenstreek in Voorhout is door veel werkzoekenden bezocht

Het Werkcafé is bedoeld voor mensen die nu geen werk hebben maar wel graag aan de slag willen, starters die het lastig vinden de juiste baan te vinden en mensen die hun baan dreigen te verliezen of op zoek zijn naar baan die beter bij hen past. Wethouders Elsbeth Koek (Teylingen) en Jolanda Langeveld (Lisse) gaven het startsein.

Zonder afspraak

Het Werkcafé is dé plek waar inwoners zonder afspraak binnen kunnen lopen met al hun vragen over het vinden van werk of omscholing. Er wordt hulp geboden die de kans op werk vergroot. Zoals sollicitatietrainingen, beroepsinteressetesten en loopbaangesprekken. Daarnaast is er een vacature-overzicht, mogelijkheden om een opleiding te volgen naar kansrijke beroepen of een vak te leren in de praktijk. Het is vrijblijvend en kosteloos. Zo vroeg een werkzoekende uit Polen die daar een universitaire opleiding heeft gevolgd in de ICT in een intakegesprek wat haar mogelijkheden zijn qua functie om eerst ervaring op te doen bij een organisatie om de taal machtig te worden. Een andere kandidaat zocht een nieuwe baan omdat zij haar huidige baan in de zorg niet meer kon combineren met haar kinderen thuis.

Tevreden over opkomst

Jolanda Langeveld en Elsbeth Koek waren zeer tevreden over de opkomst. Langeveld: ‘De tekorten op de arbeidsmarkt zijn groot. Alle inzet op de arbeidsmarkt is waardevol en hard nodig. Bovendien is het hebben van leuk werk zeer waardevol. Ons werkcafé met open inloop kan hierbij helpen’.

Wethouder Koek vulde daar nog het volgende op aan: Dit doen we door intensief samen te werken met onze arbeidsmarktpartners in de regio. Hoe mooi is het dat je hierdoor je een baan krijgt die bij je past’. In Holland Rijnland kunnen mensen terecht bij vier Werkcafés; in Alphen a/d Rijn, Katwijk, Leiden en Voorhout. De openingstijden en adressen zijn te vinden op de website van Werkcafé Holland Rijnland.

Ga naar het begin