Wethouder Karin Hoekstra opent eerste ‘Bibliotheek op School’ op basisschool De Toermalijn

4 november

De komende tijd volgen er nog meer basisscholen in Hillegom

Donderdag 4 november opende wethouder Karin Hoekstra de eerste ‘Bibliotheek op School’ op basisschool De Toermalijn. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen lezen in onze gemeente en daarom zijn we het project ‘de Bibliotheek op School (dBoS)’ gestart. Wethouder Karin Hoekstra: ‘’Hoe meer je leest, hoe beter je erin wordt en hoe leuker je het vindt. Zelf vond ik lezen altijd heerlijk en nog steeds!’’

Meer basisscholen krijgen een BoS

De komende tijd volgen er nog meer basisscholen in Hillegom die een ‘Bibliotheek op School’ krijgen. Dit jaar starten ook basisschool Meer en Dorp en basisschool De Fontein met ‘dBoS’. Volgend jaar volgen ook De Daltonschool en Johannesschool hiermee. Zo kunnen er veel Hillegomse kinderen makkelijk de nieuwste, mooiste en leukste kinderboeken lezen!

Project ‘de Bibliotheek op School’

De bibliotheken zijn een onderdeel van het project ‘de Bibliotheek op School’. Met dit project slaan gemeente Hillegom, Bibliotheek Kennemerland en het onderwijs in Hillegom de handen ineen. Zo komt er meer aandacht voor leesplezier en leesvaardigheid op school én thuis. Goed kunnen lezen is onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. Inmiddels zijn 2,5 miljoen mensen onvoldoende leesvaardig om succesvol deel te nemen aan de maatschappij. De ‘Bibliotheek op School’ helpt scholen kinderen te stimuleren meer te lezen en het leesplezier te vergroten. Dat gebeurt met de inzet van een deskundige leesconsulent, inspirerende boeken en een aantrekkelijke leesomgeving.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het project? Kijk op de website van ‘de Bibliotheek op School’.

Ga naar het begin