Ga naar de inhoud

Noodopvang vluchtelingen

Extra opvangplekken Oekraïense vluchtelingen

In Hillegom is een groot aantal vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijk opgevangen op een locatie aan de Noorderlaan. Na deze eerste, broodnodige hulp zijn deze vluchtelingen verhuisd naar andere opvangplekken in onze regio waar zij langer kunnen blijven. Half augustus zijn we aan de slag gegaan met voormalige basisschool De Leerwinkel aan de Thorbeckelaan 40. Het gebouw is geschikt gemaakt voor de opvang van vluchtelingen en volgende week arriveren de eerste mensen. Wij zijn heel blij dat we als dorp zo’n warme ontvangst hebben gegeven aan mensen die uit een verschrikkelijke oorlog komen.

 

Tijdelijke opvang

Vanuit de landelijke overheid heeft de gemeente de vraag gekregen extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in ons dorp te verzorgen. Wij maken hiervoor gebruik van stacaravans op het terrein naast sportvereniging SDO. Bekijk hier de situatieschets van de locatie.

 

Wat gaat er precies gebeuren?   

De eerste bewoners komen waarschijnlijk in maart aan.
Het is lastig in de huidige situatie in te schatten hoe lang de opvang zal zijn.
Vanwege de druk om geschikte locaties te vinden en de blijvende komst van vluchtelingen, moet de gemeente snel handelen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze situatie. De gemeente doet er alles aan om de vluchtelingen een goede en veilige opvang te geven.
 

Wat merkt u?

Het terrein wordt eerst geschikt gemaakt om stacaravans te kunnen plaatsen. Zodra het terrein gereed is worden er 18 caravans geplaatst. Elke caravan is geschikt voor maximaal 4 personen.

 

Werkzaamheden

Maandag 16 januari 2023 start aannemer AW Infrabouw uit Lisse met de werkzaamheden. De aannemer start met het inrichten van het werkterrein. Het inrichten bestaat uit het plaatsen van hekken, bouwketen en een materialendepot. Aansluitend volgt het inrichten van het terrein om de 18 woonunits te kunnen plaatsen.

De werkzaamheden vinden plaats op het sportpark waardoor de overlast voor omwonenden beperkt is. Overlast door bijvoorbeeld bouwtransport is helaas niet altijd te voorkomen. Wel proberen we deze overlast tot een minimum te beperken.

Planning:

16 januari 2023: start werkzaamheden
13 februari 2023: plaatsen eerste woonunits
maart 2023: aansluiten nutsvoorzieningen/ afronden inrichten terrein

Bekijk de hele nieuwsbrief hier
 

Heeft u vragen?   

Kijk dan op de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden.

    Ga naar het begin