Ga naar de inhoud

Leefgeld

Volwassenen en kinderen krijgen € 260 per maand per persoon. Zij kunnen hier bijvoorbeeld eten, kleding en andere persoonlijke spullen van kopen.

Vluchtelingen die bij een gastgezin wonen, ontvangen naast het leefgeld een extra toelage per maand. Volwassenen ontvangen € 215 per maand extra en kinderen € 55 per maand. Vluchtelingen kunnen dit geld gebruiken voor bijvoorbeeld openbaar vervoer, familiebezoek of sport. Zij kunnen het geld ook gebruiken om bij te dragen aan de kosten van het gastgezin, maar dit is niet verplicht.

Vluchtelingen ontvangen het leefgeld van de gemeente waar zij ingeschreven staan. Daarom is het belangrijk dat vluchtelingen die bij een gastgezin wonen, zich zo snel mogelijk inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) bij de gemeente.

Wilt u uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar leefgeld@hltsamen.nl. Dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. 

Op dit moment hebben wij nog geen toestemming om het wooncomponent uit te keren. Het gemeentelijk beleid met betrekking tot de extra toeslag is op dit moment namelijk nog in ontwikkeling. Daarom hebben wij de uitbetaling van het wooncomponent moeten uitstellen en keren we voorlopig alleen de standaard toeslag uit. Zodra het gemeentelijk beleid definitief is, informeren wij u hierover en betalen wij de toeslag met terugwerkende kracht uit.

 

Ga naar het begin