Ga naar de inhoud

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Sizo terrein, Hillegom” ter inzage

Publicatiedatum:
dinsdag 13 februari 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument



Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Sizo terrein, Hillegom” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 1 februari 2024 het bestemmingsplan “Sizo terrein, Hillegom” bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0534.BpSizoTerrein-VA01 met de daarbij behorende bestanden gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Toelichting op het bestemmingsplan

Het voormalig Sizo terrein, gelegen tussen de Ampèrestraat, Horst ten Daallaan, Van Vlietstraat en de Weeresteinstraat, was voorheen in gebruik voor recreatieve doeleinden (voetbalclub). Het terrein is al een aantal jaar niet meer als zodanig in gebruik en het voornemen is om hiervoor in de plaats de gronden te herontwikkelen ten behoeve van woningbouw. De herontwikkeling voorziet in de realisatie van in totaal 309 woningen bestaande uit 136 ‘betaalbare/prijsgebonden koopwoningen’ (appartementen), 147 vrije sector koopwoningen (rijwoningen) en 26 sociale huurwoningen (appartementen). Daarnaast is er in het bestemmingsplan ruimte voor infrastructuur (straten en parkeerplaatsen) en openbaar groen en water.

De beoogde herontwikkeling is in strijd met de geldende beheersverordening 'De Polders'. Hierin beschikken de gronden van het plangebied over de bestemming 'Recreatie' met de functieaanduiding 'sportveld'. Het beoogde initiatief om op de locatie woningbouw mogelijk te maken past niet binnen de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan. Derhalve dient een nieuw bestemmingsplan opgesteld te worden. Het bestemmingsplan ‘Sizo terrein, Hillegom’ voorziet hierin.

Inspraak is vormgegeven en uitgevoerd gedurende de voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan. Hiertoe hebben zowel algemene bewonersbijeenkomsten als persoonlijke bezoeken aan omliggende ondernemers plaatsgevonden. Omwonenden en ondernemers hebben tijdens deze bijeenkomsten en bezoeken hun reactie kunnen geven op het plan. Dit heeft geleid tot diverse planaanpassingen. Verder is het ontwerpbestemmingsplan voorafgaand aan de ter inzage legging voorgelegd aan de vooroverlegpartners. In totaal zijn drie reacties ontvangen van de overlegpartners en er is een advies binnengekomen van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Deze reacties hebben geleid tot aanpassingen c.q. aanvullingen in de toelichting van het bestemmingsplan, de regels, en tot aanvullende onderzoeken. Tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan zijn 5 zienswijzen ontvangen waarvan er 2 binnen de inzagetermijn zijn ingetrokken als gevolg van onderling overleg. De in stand gehouden zienswijzen zijn beantwoord in een nota van beantwoording zienswijzen.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf woensdag 14 februari 2024 tot en met dinsdag 26 maart 2024 ter inzage in het gemeentehuis in Hillegom.

U kunt de digitale planbestanden ook inzien op de website van de gemeente www.hillegom.nl onder ‘Inwoners en ondernemers’ – ‘Bouwen en Wonen’ - ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘vastgesteld bestemmingsplan Sizo terrein, Hillegom ’ of via de landelijke voorziening Omgevingsloket op: omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer en te zoeken op identificatienummer: NL.IMRO.0534.BpSizoTerrein-VA01.

We werken alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het vastgestelde bestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer L. Westman van het domein Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 0252.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van donderdag 15 februari 2024 tot en met woensdag 27 maart 2024 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de gewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden;

  • 2.

    Niet belanghebbenden wanneer hij of zij:

    - tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “bestemmingsplan Sizo terrein, Hillegom” naar voren hebben gebracht;

    - kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

    - bezwaar heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij het vaststellen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 28 maart 2024 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet (Chw) is van toepassing verklaard op dit bestemmingsplan

Omdat met dit plan de bouw van meer dan 11 woningen planologisch mogelijk wordt gemaakt, is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing verklaard. Dit houdt in dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn bij een eventueel in te stellen beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Westman of mevrouw S. Eringa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0252 (bestemmingsplan “Sizo terrein, Hillegom”).

Ga naar het begin