Gemeente Hillegom: Nieuwsberichten https://www.hillegom.nl/ Het laatste nieuws van de gemeente Hillegom nl Gemeente Hillegom Wed, 15 Aug 2018 17:07:02 +0200 Wed, 15 Aug 2018 17:07:02 +0200 news-81 Thu, 09 Aug 2018 17:43:49 +0200 Leidsevaart gestremd voor doorgaande recreatievaart https://www.rijnland.net/actueel/nieuws/nieuws-2018/rijnland-neemt-extra-maatregelen-om-verzilting-te-beperken Om de droogte en de verzilting van het water in de bollenstreek te beperken, heeft Rijnland de Leisdevaart ter hoogte van Heemstede gestremd news-72 Wed, 01 Aug 2018 11:26:19 +0200 Storing bij inloggen met DigiD https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/storing-bij-inloggen-met-digid-72.html [update 3 aug.] Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. [update 3.aug.] Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. 

Somminge digitale formulieren op onze website zullen dan niet werken. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

Meer nieuws op www.logius.nl/ondersteuning/storingen 
en https://tweakers.net/nieuws/141603/digid-heeft-opnieuw-storing-door-ddos-aanval.html 

]]>
news-71 Tue, 31 Jul 2018 18:21:45 +0200 Nieuw gedicht van dorpsdichter Paul Venderbosch https://www.hillegom.nl/inwoners-en-ondernemers/sport-cultuur-en-evenementen/cultuur/dorpsdichter-hillegom.html#c2065 'Vlinder' - het nieuwste gedicht van de Hillegomse dorpsdichter Paul Venderbosch news-69 Tue, 31 Jul 2018 14:27:11 +0200 Langer thuis wonen door de zorgserre https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/langer-thuis-wonen-door-de-zorgserre-69.html De zorgserre is bedoeld om iemand die verzorging nodig heeft langer thuis te laten (in)wonen. U kunt deze modelwoning-zorgserre bekijken in Sassenheim. Een kijkje nemen?

Woonstichting Vooruitgang heeft de woning aan de Hyacintenstraat in Sassenheim beschikbaar gesteld als modelwoning.

Ook inwoners uit Hillegom zijn hier van harte welkom! 

Kijk voor meer info op de site van de gemeente Teylingen.

]]>
news-63 Mon, 30 Jul 2018 13:17:52 +0200 Losliggende tegels op een fietspad? Meld het via Fixi! https://www.fixi.nl Door de langdurige warmte en droogte gaan sommige tegels van fietspaden los liggen. Komt u een gevaarlijke situatie tegen? Meld het via Fixi.nl! news-62 Wed, 25 Jul 2018 13:54:00 +0200 Verras uw mantelzorger https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/verras-uw-mantelzorger-62.html Krijgt u vanwege een ziekte of handicap langdurige zorg van een familielid, vriend of kennis die daar niets voor betaald krijgt? Vraag dan een mantelzorgcompliment voor diegene aan, als blijk van waardering! Het gaat om een VVV-bon van € 100,-. U vindt het aanvraagformulier met informatie over de voorwaarden op de website van Welzijnskompas.
Als het u zelf niet lukt om het aanvraagformulier in te vullen, dan mag de mantelzorger dat ook doen. U kunt het compliment aanvragen tot 1 november.

]]>
Algemeen
news-59 Mon, 23 Jul 2018 16:26:52 +0200 Aanhoudende hitte verwacht https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/aanhoudende-hitte-verwacht-59.html Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid van ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Neem maatregelen tegen uitdroging en oververhitting Het KNMI verwacht een periode met aanhoudende hitte. Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn.

24 juli: code oranje, zie www.knmi.nl

Neem daarom maatregelen tegen uitdroging en oververhitting

 • Drink voldoende: Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol.
   
  Tip: Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.
   
 • Houd uzelf koel: Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning, vooral  in de middag (tussen 12 en 16 uur).
   
 • Tip: Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen of wandeling. Neem een (voeten)bad of douche. Zoek verkoeling onder een boom of bij water en slaap niet onder een te warme deken.
   
 • Houd uw woning koel: Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten.
   
  Tip: Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends.
   
 • Zorg voor elkaar: Let bij warm weer extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken. Dat geldt des te meer tijdens de vakantieperiode, wanneer familieleden en verzorgenden weg kunnen zijn.
   
 • Tip: Let extra op elkaar bij warm weer en steek een helpende hand toe.
   

Zie ook ggdhm.nl/thema-s/item/zomer/hitte 

]]>
news-54 Tue, 17 Jul 2018 17:09:02 +0200 Technisch probleem bij klein aantal reisdocumenten https://www.rvig.nl/actueel/nieuws/2018/07/12/technisch-probleem-in-productieproces-reisdocumenten Bij 1% van de recent geproduceerde paspoorten is een kleine fout opgetreden. De houders van de paspoorten, die gewoon geldig zijn, hebben een brief ontvangen. news-45 Thu, 12 Jul 2018 18:37:10 +0200 Afsluiting kruising Olympiaweg - Einsteinstraat - Ringvaartlaan https://www.hillegom.nl/wegafsluiting.html Vanaf maandag 23 juli t/m woensdag 5 september is de kruising Olympiaweg - Einsteinstraat - Ringvaartlaan voor doorgaand verkeer gesloten. Wegwerkzaamheden Hillegom news-44 Thu, 12 Jul 2018 11:29:06 +0200 Hillegom trots op mantelzorgvriendelijke organisaties https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/hillegom-trots-op-mantelzorgvriendelijke-organisaties-44.html Het Fioretti College Teylingen en Welzijnskompas gaan aan de slag met het actief ondersteunen van medewerkers die intensief voor iemand zorgen. Uitgangspunt daarbij is een goede balans tussen werk en de mantelzorg. Mede namens wethouder van Trigt reikten wethouders Langeveld (Lisse) en van Kempen (Teylingen) op dinsdag 11 juli de startsleutel uit voor dit traject.  

 

De wethouders bezochten samen met wethouder Fles (Noordwijk) zorgorganisatie ’s Heeren Loo in Noordwijk om met werkgevers en werkende mantelzorgers in gesprek te gaan over het combineren van werk en mantelzorg. Het werkbezoek vond plaats in het kader van het Bollenstreekbrede project Mantelzorg werkt! in gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse en Teylingen.

 

Werk-mantelzorgbalans

In het project worden werkgevers geïnformeerd en ondersteund om hun werkende mantelzorgers te informeren en te helpen bij het realiseren van een goede werk-mantelzorgbalans. Door hieraan invulling te geven, verdienen werkgevers de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ die is geïnitieerd door de ministeries van VWS en SZW. De gemeenten faciliteren de werkgevers door hen kosteloos expertise, advies en ondersteuning aan te bieden van stichting Werk&Mantelzorg.

 

Druk op mantelzorger neemt toe

“Wij zijn blij met dit initiatief van de gemeenten om samen met werkgevers te kijken hoe werk en mantelzorg nu en in de toekomst gecombineerd kan worden. In de zorg is al ruim 1 op de 4 werknemers mantelzorger. De vraag naar mantelzorg en daarmee ook de druk op werkende mantelzorgers zal alleen maar toenemen. Met elkaar hierover het gesprek aangaan is een goed begin”, aldus Joop Hol, directeur van ’s Heeren Loo.

 

Naast de organisaties uit Hillegom en ’s Heeren Loo doen ook andere organisatie mee met het project Mantelzorg werkt!: Azzurro, Dirk, Groot Hoogwaak, Zwembad BinnenZee, Broekhof, De Kindervilla, Het Raamwerk, Akzo Nobel, Welzijn Teylingen, Gondheidscentrum Wantveld en Huis ter Duin. Gezamenlijk bereiken zij met het project meer dan 6000 medewerkers. Meerdere van bovengenoemde organisaties waren bij het werkbezoek aanwezig.

 

Scheiding werk-privé vervaagt
Margreet Woessner, stichting Werk&Mantelzorg: ‘Werk en privé worden steeds minder gescheiden werelden. De gemeenten in de Bollenstreek pakken met dit project een actieve rol om werkende mantelzorgers en hun werkgevers te ondersteunen en de combinatie werk en mantelzorg vanzelfsprekend te maken. Gelukkig zien steeds meer werkgevers dat iemands thuissituatie van invloed is op goed werken. Mantelzorgvriendelijk werken levert een win-win situatie op voor zowel werkgever als werknemer.’

 

Werk en  mantelzorg

Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt steeds belangrijker. Op dit moment is 1 op de 5 werknemers in Nederland mantelzorger (SCP, 2017). In de zorg verleent 1 op de 4 werknemers naast hun baan mantelzorg. De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers waarschijnlijk verdubbelen.

In Nederland hebben meer dan 300 koplopers al de Erkenning  ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen.

Ondersteuning vanuit gemeenten
De gemeenten bieden de burgers diverse ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van mantelzorg. Voor meer informatie: In Noordwijk: www.welzijnnoordwijk.nl  | In Noordwijkerhout: www.noordwijkerhout.nl/mantelzorg  | In Hillegom: www.hillegom.nl/zorg en welzijnskompas.nl/mantelzorg/  | In Lisse: www.lokaalloketlisse.nl/ en welzijnskompas.nl/mantelzorg/  | In Teylingen: www.teylingen.nl/zorg en welzijnteylingen.nl/

]]>
news-37 Mon, 09 Jul 2018 09:58:11 +0200 Wielerdag Nederlandse Gemeenten in Bollenstreek https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/wielerdag-nederlandse-gemeenten-in-bollenstreek-37.html De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar op 31 augustus de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement. 
De organisatie van dit evenement is in handen van De RTV Bollenstreek. 

Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. De Wielerdag, voorheen Burgemeestersfietsdag kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement.

Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot DE graadmeter voor fietsminnende bestuurders van Nederland.

Kopje van Bloemendaal
Er gaan twee routes in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. De inrijdroute van 60 km route kent als letterlijk hoogtepunt het ‘Kopje van Bloemendaal’, de 43 meter hoge duintop, die elke wielrenner bedwongen moet hebben!
De recreatieve route is ongeveer 30 km.

NK Wielrennen
Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen en barst de strijd los op de wielerbaan van De RTV Bollenstreek in Lisse.

]]>
news-2 Thu, 05 Jul 2018 11:06:00 +0200 Speeltuin ’t Zand weer in gebruik https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/speeltuin-t-zand-weer-in-gebruik-2.html Op maandag 25 juni hebben wij de onderzoeksresultaten ontvangen van het extra uitgebreide bodemonderzoek. Op vrijdagmiddag 29 juni 2018 hebben wij alle onderzoeken en onze vervolgstappen besproken met een bewonersafvaardiging van de wijk ’t Zand. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de Omgevingsdienst West-Holland en de GGD aanwezig. Hoeveelheid asbest ruim onder de norm

Uit het onderzoek blijkt dat de gevonden hoeveelheden asbest zeer ruim liggen onder de norm (0,5 mg/kg t.o.v. norm 100 mg/kg).

Speeltuin kan gebruikt worden

Uit het eindadvies van de Omgevingsdienst blijkt, dat de uitkomsten van de onderzoeken geen aanleiding zijn verder acties te ondernemen. Het speelterrein kan weer gebruikt worden.

Goede grasmat in de speeltuin

Los van de onderzoeken naar asbesthoudend materiaal in de bodem, vragen bewoners van de wijk ’t Zand al langere tijd naar een betere kwaliteit van het speeloppervlak. Dit is op 29 juni met een afvaardiging van bewoners van de wijk besproken. De gemeente brengt hier graag verbetering in aan. Gedurende de zomer zijn hierover gesprekken met de afvaardiging van bewoners en specialisten op dit gebied.

Helaas starten de werkzaamheden aan het eind van de zomer, omdat de grasmat qua weersomstandigheden dan de beste kans van slagen heeft. Inwoners ontvangen hierover nader bericht.

Vragen over de volksgezondheid

In eerdere brieven bent zijn bewoners geïnformeerd over de gezondheidsaspecten ten aanzien van de kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal die gevonden is. Hier is ook met de bewonersafvaardiging over gesproken. Wanneer u aanvullende informatie wenst, dan kunt u die vinden op https://www.rivm.nl/Onderwerpen/A/Asbest

 

]]>
Algemeen Hillegom
news-30 Tue, 03 Jul 2018 09:26:53 +0200 Burgerpanel Hillegom http://www.burgerpanelhillegom.nl U woont hopelijk met veel plezier in Hillegom. Ziet u zaken binnen ons dorp die naar uw mening beter of anders aangepakt kunnen worden? Via het burgerpanel kunt u een bijdrage leveren. De gemeente Hillegom werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers.  De gemeente maakt plannen over uw woonomgeving en biedt u allerlei diensten aan. Wij vinden het belangrijk om te weten wat onze inwoners daarvan vinden.  Wij stellen de mening zeer op prijs. Word daarom lid van het Burgerpanel Hillegom en denk met ons mee.

 

Meer informatie en lid worden

]]>
Algemeen Hillegom
news-26 Mon, 02 Jul 2018 15:53:23 +0200 Meld problemen met Fixi https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/meld-problemen-met-fixi-26.html Paaltje dat scheef staat? Kuil in de weg? Kapotte lantaarnpaal of vuildump? Meld het vanaf 1 juli eenvoudig en snel via Fixi. Van Verbeterdebuurt naar Fixi

Vanaf 1 juli kunt u eenvoudig een melding doen via Fixi. Dit systeem vervangt het huidige systeem Verbeterdebuurt. De werkwijze van Fixi is nagenoeg gelijk aan Verbeterdebuurt. U kunt een melding doen via www.fixi.nl of via de Fixi-app. Een voordeel van Fixi is dat inwoners tussentijds reacties kunnen plaatsen wanneer er bijvoorbeeld vragen zijn over de melding. De Fixi meldingen worden direct doorgegeven aan de onderhoudsdienst. Met de overgang naar Fixi werken de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met hetzelfde systeem.

 

Hoe werkt het?

Ga naar www.fixi.nl of download de app op uw telefoon en maak daarmee de melding. Na het doen van uw melding houdt Fixi u op de hoogte van de vervolgstappen die de gemeente neemt. Zo maken we uw buurt samen nog beter. De Fixi-app voor telefoon en tablet is beschikbaar voor de besturingssystemen iOS (Apple) en Android.

 

Uw gegevens

Om de melding te kunnen afhandelen, vragen we u om uw naam, e-mailadres of telefoonnummer in te vullen. Zo kunnen we u op de hoogte houden van de afhandeling van de melding via berichten in de app of via e-mail. Ook kunt u een account aanmaken en dit koppelen aan uw Facebook-, Google+ of e-mailaccount.

De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor de afhandeling van de melding. Eventueel kunnen we contact met u opnemen als we een toelichting van u willen.

 

Werkwijze vanaf 1 juli

 • Ga naar www.fixi.nl  (direct of via deze site) of open de app.
 • Selecteer de locatie
 • Maak (eventueel) een foto
 • Kies de soort melding
 • Vul de details in
 • Vul uw naam, telefoonnummer of e-mailadres en straatnaam in
 • Klik op Melden
 • De melding wordt naar de gemeente gestuurd

U blijft op de hoogte van uw melding via de app met pushberichten of via e-mail. Hierbij krijgt u berichten wanneer de status van uw melding verandert of de gemeente een reactie plaatst.

 

]]>
Algemeen Hillegom
news-28 Mon, 02 Jul 2018 15:34:00 +0200 Hillegom opgelucht over voorstel tracé Duinpolderweg https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/hillegom-opgelucht-over-voorstel-trace-duinpolderweg-28.html Het college van Hillegom is opgelucht, dat Gedeputeerde Staten op 26 juni 2018 aan Provinciale Staten voorstelt om het definitieve tracé Duinpolderweg te verschuiven naar de noordkant van de Oosteindervaart. De gemeenteraad van Hillegom heeft in haar zienswijze dit tracé (middenvariant) bepleit en vindt dit een veel betere keuze voor met name de leefbaarheid in Hillegom. Wel heeft de aanleg van de Duinpolderweg ook schaduwkanten. De nieuwe weg zal dan ook zo goed mogelijk in het landschap ingepast moeten worden. Hillegom zal bij de provincies benadrukken om de belanghebbenden zoals inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur in een vroeg stadium bij het ontwerpproces en de planvorming te betrekken. De vastgestelde Omgevingsvisie Hillegom 2030 is hiervoor leidend. 

Het college is op dit moment geen voorstander van het doortrekken van de Duinpolderweg (N208 naar N206), maar begrijpt het standpunt van Gedeputeerde Staten. De planologische reservering van dit gebied is dan een feit en biedt duidelijkheid voor de bewoners en ondernemers in dit gebied.

www.noord-holland.nl/Duinpolderweg 

]]>
Algemeen Hillegom
news-51 Sun, 01 Jul 2018 16:20:00 +0200 Werkzaamheden N208 https://www.hillegom.nl/n208.html Werkzaamheden aan kabels en leidingen en de latere asfalteringswerkzaamheden duren tot begin 2019 Wegwerkzaamheden Hillegom news-29 Fri, 29 Jun 2018 15:39:00 +0200 Lars Flinkerbusch directeur en bestuurder van stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/lars-flinkerbusch-directeur-en-bestuurder-van-stichting-economic-board-duin-en-bollenstreek-29.html Per 1 september start Lars Flinkerbusch als directeur en bestuurder van de stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek. Flinkerbusch volgt hiermee Marco van Lente op, die de afgelopen maanden deze functie ad interim heeft vervuld. Flinkerbusch verlaat Maastricht Marketing, waar hij ruim 3,5 jaar als directeur en bestuurder verantwoordelijk was voor de gebiedsstrategie ‘Re-inventing Good Life’. Lars Flinkerbusch is sinds begin 2015 algemeen directeur van Maastricht Marketing, bestuurder van Maastricht Convention Bureau en samen met Universiteit, Gemeente en bedrijfsleven initiator van Maastricht Brand Partners.

In Maastricht heeft Flinkerbusch onder meer de transitie van een grote traditionele VVV naar een slagvaardige en toekomstgerichte marketingorganisatie met eigen exploitaties gerealiseerd.
Tussen 2011 en 2014 heeft Lars leidinggegeven aan de publiek-private samenwerking Westland Marketing, waarbij hij tevens verantwoordelijk was voor een arbeidsmarktcampagne. 
Tot maart 2011 was Lars directeur van Noordwijk Marketing. Lars heeft het Noordwijk Regio Congresbureau en VVV Noordwijk/Holland Rijnland gereorganiseerd tot één organisatie.

Jan Bout, voorzitter Raad van Toezicht Economic Board Duin- en Bollenstreek: "Wij zijn zeer verheugd dat Lars zich wil inzetten voor de Economische Agenda van de Duin- en Bollenstreek. Hij is een verbinder die weet wat nodig is om publieke en private partijen samen te laten werken aan de ontwikkeling van de Duin- en Bollenstreek. Lars kent de streek goed en kan hierdoor waarschijnlijk snel resultaten boeken. Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking”.

Lars Flinkerbusch: "Ik ben verheugd dat ik een belangrijke bijdrage mag leveren aan de economie en de samenleving in de Duin- en Bollenstreek. Ik ga de Mestreechter Geis enorm missen maar ga samen met weer nieuwe partners vol overgave werken aan het versterken en stimuleren van de samenwerking in de sectoren Greenport, Toerisme, Zorg en Space / Tech. Ik zie ernaar uit om mijn opgebouwde kennis en ervaring in te zetten in deze prachtige en kansrijke regio."

]]>
Algemeen Hillegom
news-35 Fri, 29 Jun 2018 15:34:00 +0200 Nieuwe website voor de gemeente Hillegom https://www.hillegom.nl/extensies/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/nieuwe-website-voor-de-gemeente-hillegom-35.html Met ingang van 4 juli heeft de gemeente Hillegom een nieuwe website. De teksten zijn beter leesbaar. Verder is de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en toegankelijkheid verbeterd. Bij de inrichting van de gemeentelijke website is gekeken waar bezoekers voor naar de website komen. De statistieken en het zoekgedrag op de huidige website hebben hierin een rol gespeeld.

Eind juni is de nieuwe website door leden van het burgerpanel Hillegom getest op gebruiksvriendelijkheid. Inwoners zijn bovengemiddeld tevreden en geven de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe website een 8!

 

Met de komst van de nieuwe website kan de gemeente beter en sneller inspelen op de informatiebehoefte van de inwoners.

]]>