Ga naar de inhoud

Vaststelling uitwerkingsplan “Leidsestraat 140”

Publicatiedatum:
dinsdag 19 maart 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument



Vaststelling uitwerkingsplan “Leidsestraat 140”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij in haar collegevergadering van 5 maart 2024 heeft besloten om de procedure voor het uitwerkingsplan (met identificatienummer NL.IMRO.0534.UWPLeidsestraat140-va01) vast te stellen en geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie Leidsestraat 140 in Hillegom.

Inhoud plan

Dit plan maakt 4 vrijstaande woningen ruimtelijk mogelijk op de locatie Leidsestraat 140 in Hillegom.

Het plan is mogelijk na de sloop van de bestaande bedrijfsbebouwing en bedrijfswoning.

De ontwikkeling past binnen het bestemmingsplan ‘Correctieve herziening Elsbroekerpolder’, vastgesteld op 10 december 2010. Op de verbeelding (kaart) van dit bestemmingsplan is de locatie Leidsestraat 140 namelijk bestemd als ‘Woondoeleinden- uit te werken’’. De initiatiefnemer heeft het plan om in overeenstemming met de uitwerkingsregels van het geldende bestemmingsplan vier vrijstaande woningen te ontwikkelen. Er is dus een uitwerkingsplan nodig om de ontwikkeling ruimtelijk mogelijk te maken. Een klein stukje van het plan, valt buiten de uitwerkingsbevoegdheid. Het gaat om een stukje tuin en waterberging. Hiervoor zal een uitgebreide omgevingsvergunning voor worden verleend, welke tegelijk met het uitwerkingsplan ter inzage zal liggen. (zie aparte publicatie)

Ter inzage

Vanaf woensdag 20 maart 2024 tot en met dinsdag 30 april 2024 ligt het uitwerkingsplan (met identificatienummer NL.IMRO.0534.UWPLeidsestraat140-va01) met bijbehorende stukken ter inzage.

Inzien

U kunt het uitwerkingsplan inzien

  • -

    In het gemeentehuis in Hillegom (Hoofdstraat 115).

  • -

    De digitale versie van dit uitwerkingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.hillegom.nl onder– ‘Inwoners en ondernemers’- ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – “uitwerkingsplan Leidsestraat 140” vindt u een link naar het digitale uitwerkingsplan.

  • -

    En vanaf 1 januari 2024 is het uitwerkingsplan digitaal in te zien op: omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document zoeken/ identificatienummer: NL.IMRO.0534.UWPLeidsestraat140-va01

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van donderdag 21 maart 2024 tot en met woensdag 1 mei 2024 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

  • *

    Belanghebbenden;

  • *

    Niet belanghebbenden wanneer hij of zij:

    • 0

      tijdig een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan “Leidsestraat 140” naar voren hebben gebracht;

    • 0

      kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 2 mei 2024 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Elske Kraay van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: e.kraay@hltsamen.nl

Ga naar het begin