Ga naar de inhoud

Glasvezel

Hieronder leggen we uit wie waarvoor verantwoordelijk is. Ook leest u waar u terecht kunt voor meer informatie en als u vragen heeft.
 

Aanleg en planning van het glasvezelnetwerk 2023

Open Dutch Fiber legt glasvezel aan in Hillegom. Huishoudens kregen een brief van Odido (voorheen T-Mobile) met informatie over de aanleg van de snellere internetkabel.

Wie doet wat?

  • Open Dutch Fiber brengt de glasvezel aan.
  • Odido (voorheen T-Mobile) gaat hiervan gebruik maken en inwoners informeren.
  • Gemeente verleent alleen vergunning.

 

Gemeente verleent alleen vergunning

De glasvezelaanbieders kiezen zelf in welke dorpen en welke panden ze glasvezel willen aanleggen. Ze moeten hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Wanneer deze aanvraag aan de voorwaarden voldoet moet de gemeente volgens de Telecommunicatiewet toestaan dat deze leidingen in gemeentegrond worden aangelegd. Wij zien erop toe dat de uitvoering gaat zoals we in de vergunningsvoorschriften hebben vastgelegd. En dat de uitvoering veilig verloopt.

De gemeente heeft geen rol bij de aanleg van glasvezel. De aanbieders (bv. Open Dutch Fiber) van een glasvezelnetwerk moeten zelf met inwoners communiceren over de glasvezelaanleg. Iedere provider die diensten levert over het glasvezelnetwerk heeft zijn eigen consumentenvoorwaarden.
 

Zelf keuze maken in telecomprovider

Iedere aanbieder van een glasvezelnetwerk bepaalt zelf op welke wijze een aansluiting mogelijk is. Er zijn aanbieders die zonder abonnement een aansluiting maken in uw woning, ander aanbieders willen eerst dat u een abonnement bij een provider af neemt.

U kunt zelf de keuze maken bij welke provider u een glasvezelabonnement wilt afnemen. Het gaat hier dan wel over een provider die zijn diensten levert over het netwerk van Open Dutch Fiber.
 

Vragen

Ga naar het begin