Ga naar de inhoud

Volwassenenfonds Sport en Cultuur

De gemeente Hillegom is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Volwassenen met een kleine beurs kunnen met dit fonds sporten of aan culturele activiteiten meedoen.


Een laag inkomen maar wilt u wel meedoen? Het Volwassenenfonds helpt!

Wilt u graag meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kunt u dit niet betalen? Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kan helpen. Dit fonds voor volwassenen vanaf 18 jaar, helpt met het betalen van de contributie/het lesgeld voor een sport of culturele activiteit, wanneer u dat zelf even niet kunt. Zo is het toch mogelijk om lid te worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs te doen. Met de bijdrage uit het fonds kunt u een jaar lang meedoen. En mocht het nodig zijn, dan kunt u een extra aanvraag doen voor spullen zoals kleding of de huur van een instrument.

Is uw inkomen niet hoger dan 130% van het sociaal minimum, dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage. 

Per 1 juli 2021:

Maximaal maandelijks netto inkomenAlleenstaande/éénoudergezin(Echt)paar/gezin
Van 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd€ 1.558,53€ 2.265,04
Vanaf pensioengerechtigde leeftijd€ 1.760,81€ 2.386,42

 

Zo kunt u meedoen

Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur werkt met intermediairs. U kunt dus zelf geen aanvraag indienen. Voorbeelden van intermediairs zijn: hulpverleners, sportbuurtwerkers, buurtsportcoaches of maatschappelijk werkers. Is uw aanvraag ingediend? Binnen 3 weken hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd.

Zo werkt het:

Stap 1
Geef bij een hulpverlener, sportbuurtwerker, buurtsportcoach of maatschappelijk werker aan dat u graag gebruik wilt maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deze mensen zijn intermediairs en alleen zij kunnen de aanvraag doen. Geef ook aan welke activiteit u wilt volgen.

Stap 2
De intermediair doet samen met u de aanvraag. 

Stap 3
Binnen 3 weken na de aanvraag hoort de intermediair of de aanvraag goed- of afgekeurd is en laat dat aan u weten.

Stap 4
Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u starten met uw inschrijving bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisatie waar u lessen wilt volgen. Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportclub of de lesgever. U ontvangt zelf geen geld.


Meer intermediairs gezocht

Om zo veel mogelijk inwoners te bereiken en te helpen is het Volwassenenfonds nog op zoek naar intermediairs in de gemeente Hillegom. Bent u een zorgprofessional die Hillegommers met een kleine portemonnee tegenkomt? Meld u aan bij het Volwassenenfonds!


Meer informatie

 

 

Ga naar het begin