Ga naar de inhoud

Gratis zwemmen voor kinderen uit gezinnen met weinig geld

2 mei

Gezinnen die niet meer verdienen dan 130% van het sociaal minimum komen in aanmerking

Zwembad De Vosse

Zomerzwempas aanvragen     

Speciaal voor kinderen uit gezinnen met weinig geld biedt gemeente Hillegom een gratis Zomerzwempas aan voor openluchtzwembad De Vosse. Gezinnen die niet meer verdienen dan 130% van het sociaal minimum komen in aanmerking voor de zwempas voor kinderen tot en met 17 jaar. Dat komt voor een alleenstaande ouder neer op € 1.585 netto per maand en voor een echtpaar op € 2.265. Via het digitale inschrijfformulier op de website van Hillegom in Beweging vraagt u de Zomerzwempas aan. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, kan de pas worden opgehaald bij zwembad De Vosse. Meer informatie is te vinden op de website van Hillegom in Beweging.

Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook heel gezond! 

Spelen en bewegen in het water en in de buitenlucht, samen met vriendjes of vriendinnetjes, moet voor elk kind mogelijk zijn. Ook als er thuis weinig geld is. Jessica Frans, van Hillegom in Beweging, benadrukt ook het belang van beweging voor kinderen: "Het is noodzakelijk dat kinderen in beweging blijven. Het komt vaak voor dat ze meteen achter de computer kruipen zodra ze thuis zijn. Maar wij zien natuurlijk liever dat ze naar buiten gaan! Vooral wanneer het mooi weer is, kan de zwempas kinderen motiveren om buiten actief bezig te zijn.”

Trots

Wethouder Jan van Rijn is er trots op dat deze regeling er is gekomen, in samenwerking met SportSupport/Hillegom in Beweging, Sportfondsen Hillegom en Healthy Hillegom: “We hebben een van de mooiste openluchtzwembaden van Nederland. Ik gun het elk kind uit Hillegom om daarvan te genieten. En als gemeente vinden we het ook belangrijk om beweging en gezond leven te stimuleren. Door deze zwempas mogelijk te maken, dragen we bij aan een vitale samenleving.” 

Ga naar het begin